Συνελήφθηκαν δύο για τα απειλητικά τηλεφωνήματα στην υπόθεση Αριστο

Untitled-6134-490x310Σε απ’ απευθειας δίκη  οι κατηγορούμενοι

Η Αστυνομία  προχώρησε το βράδυ τη Δευτέρας στη σύλληψη δύο ατόμων  σε σχέση με την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων, στην υπόθεση της εταιρείας Aristo, στην Πάφο.Οπωε κατέδειξε η έρευνα  της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, το κινητό τηλέφωνο από το οποίο στάληκαν τα απειλητικά μηνύματα ανήκει στον έναν από τους δύο.

Το ένα από τα δύο πρόσωπα, από το τηλέφωνο του οποίου στάλθηκαν τα απειλητικά μηνύματα εναντίον της Δημοτικής μηχανικού Ανδρούλας Ευθυμίου , του  δημοτικού συμβούλου Φαίδωνα Φαίδωνος ,   και του δημοσιογράφου Κώστα Νάνου, είναι πρώτου βαθμού συγγενής με τον κατηγορούμενο στην υπόθεση του διαχωρισμού οικοπέδων από την εταιρεία Aristo, Χρήστου Σολομωνίδη.Όπως αναφέρεται και το δεύτερο πρόσωπο είναι συγγενής του κατηγορουμένου.

Σημερα οι δύο ύποπτοι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης.

Το περιεχόμενο των μηνυμάτων στρεφόταν κατά της ζωής των πιο πάνω προσώπων και των παιδιών τους.

Στο μεταξύ :

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μονίμου Κακουργιοδικείου, που θα συνέλθει στις 30 Οκτωβρίου, παραπέμπονται το ζεύγος Αριστοδήμου, ο πρώην δημοτικός μηχανικός του Δήμου Πάφου Σάββας Σάββα και ο σχεδιαστής της Αristo Χρήστος Σολομωνίδης.

Δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον της Σαββούλας Κούσπου, τεχνικού του Δήμου Πάφου η οποία είχε συλληφθεί για την ίδια υπόθεση και θα κλητευθεί ως μάρτυρας.

Η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε να παραμείνουν υπό κράτηση οι κατηγορούμενοι μέχρι την έναρξη της διαδικασίας για να μην επηρεάσουν μάρτυρες, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση κυρίως του ζεύγους Αριστοδήμου.

Εισερχόμενη στην αίθουσα η Ρούλα Αριστοδήμου, και πριν εισέλθει ο επαρχιακός δικαστής στην αίθουσα, καλούσε τους παρευρισκόμενους “να ξυπνήσουν” διότι όπως υποστήριζε,“είναι τα εξιλαστήρια θύματα και αύριο θα ακολουθήσει και η σειρά άλλων”.Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε και με τον Θεόδωρο Αριστοδήμου, ο οποίος αντέδρασε έντονα στις παρατηρήσεις αστυνομικών να ηρεμήσει, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να τον φιμώσει κανένας.

Μετά από μαραθώνια δικαστική διαδικασία, που ολοκληρώθηκε στις 20:00 περίπου, το Δικαστήριο επεφύλαξε την απόφασή του για σήμερα το πρωί στις 11:00, οπότε θα ανακοινώσει κατά πόσο οι τέσσερις κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την ημερομηνία παραπομπής τους στο Κακουργιοδικείο στις 30 Οκτωβρίου.

Ο εξεταστής της υπόθεσης Ανδρέας Τσεκούρας αρχιαστυφύλακας, λοχίας 3070 μέλος της ανακριτικής ομάδας του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου για την υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί, αναφέρθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου σε μια μαραθώνια συνεδρία  και στα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκαν το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου του 2014 τέσσερα πρόσωπα, εκ των οποίων οι δύο είναι μάρτυρες κατηγορίας.Είπε επίσης πως η Δημοτική μηχανικός Ανδρούλα Ευθυμίου, που είναι ένα από τα τέσσερα πρόσωπα που έλαβαν απειλητικά και υβριστικού περιεχομένου μηνύματα, είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση. Το δεύτερο πρόσωπο που έλαβε απειλητικά μηνύματα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Φαίδωνας Φαίδωνος που επίσης είναι μάρτυρας κατηγορίας, και ο οποίος όπως αναφέρθηκε κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε δώσει κάποιες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε σχέση με την παρούσα υπόθεση στο δημοσιογράφο Κώστα Νάνο που και αυτός δέχτηκε απειλητικά μηνύματα.

Επίσης απειλητικό μήνυμα δέχτηκε και ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας που μπορεί όπως ειπώθηκε να μην είναι μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση αλλά ως Δήμαρχος έχει σίγουρα κάποια σχέση με την υπόθεση.Ο λοχίας Τσεκούρας είπε πως τα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκαν τα τέσσερα πρόσωπα φωτογραφήθηκαν ενώ λήφθηκαν καταθέσεις από τους παραπονούμενους.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου χαρακτήρισε επιλήψιμο τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης και εντέχνως είπε η Αστυνομία έφερε προ αιφνιδιασμού τους συνηγόρους υπεράσπισης αφού οι πελάτες του επρόκειτο  να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.

Κάλεσε την Κατηγορούσα Αρχή να δώσει εξηγήσεις για την αλλαγή της απόφασης της όσον αφορά την κράτηση του ζεύγους και έκανε λόγο για “πισώπλατη συμπεριφορά, αλλοπρόσαλλη και αντιφατική στάση με σκοπό την παραπλάνηση”.

Η Κατηγορούσα Αρχή επανέλαβε ότι για την κράτηση των κατηγορουμένων το γενικό λόγο τον έχει ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου είπε πως η τεχνική Διευθύντρια και  γραμματέας της εταιρείας Aristo Σωτηρούλα Αριστοδήμου απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που της υποβλήθηκαν από τους ανακριτές και πως το ζεύγος Αριστοδήμου δεν έχει σχέση με το πρόσωπο που έστειλε αυτού του είδους τις ύβρεις μέσω των τηλεφωνικών μηνυμάτων.

Στο μεταξύ εν μέσω της δικαστικής διαδικασίας, η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε πως είχε στα χέρια της τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και πως έχει εντοπιστεί ο συγκεκριμένος αριθμός από τον οποίο στάλθηκαν τα απειλητικά μηνύματα.  Όπως αναφέρθηκε ακολούθως στο Δικαστήριο, μετά από διάλειμμα λίγων λεπτών που επανήρχισε η διαδικασία από τον ανακριτή της υπόθεσης, τα συγκεκριμένα απειλητικά μηνύματα στάλθηκαν  με κάρτα προπληρωμένη so easy και δεν υπάρχουν στοιχεία καταχωρημένα.

Ωστόσο όπως είπε ο λοχίας Τσεκούρας από την ίδια συσκευή που χρησιμοποιήθηκε η κάρτα so easy έχει χρησιμοποιηθεί και άλλος αριθμός τηλεφώνου, ο οποίος είναι δηλωμένος σε συγκεκριμένο πρόσωπο συγγενή πρώτου βαθμού με τον 38χρονο σχεδιαστή Χρίστο Σολομωνίδη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 38χρονου σχεδιαστή ζήτησε ανάλυση των τεκμηρίων αναφορικά με τα διατάγματα τα οποία εξασφάλισε η Αστυνομία για τον έλεγχο των μηνυμάτων που έχουν σταλεί. Από την πλευρά του ο εξεταστής της υπόθεσης στις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν από το συνήγορο υπεράσπισης του 38χρονου σχεδιαστή ανέφερε ότι σε σχετικές υποβολές έχουν γίνει τυπογραφικά λάθη.

Κάλεσε την Κατηγορούσα Αρχή να κρατηθεί μόνο ο πελάτης του αφού ο αποστολέας των απειλητικών μηνυμάτων σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Αστυνομίας – όπως είπε- είναι συγγενικό πρόσωπο του πελάτη του, ώστε να δοθεί χρόνος στις ανακριτικές αρχές να προχωρήσουν στην εξέταση του θέματος και να καταλήξουν στα συμπεράσματα τους.

Το αίτημα του ωστόσο δεν έγινε αποδεκτό αφού σήμερα θα ανακοινωθεί η απόφαση  του  Επαρχιακού Δικαστηρίου  Πάφου για τους τέσσερις κατηγορούμενους αν θα παραμείνουν ή όχι υπό κράτηση.