Η ΟΥΕΦΑ παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο κυπριακό ποδόσφαιρο

Η ΟΥΕΦΑ ενημερώνεται από διάφορες πηγές και ανησυχεί για τα τεκταινόμενα στο κυπριακό ποδόσφαιρο, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μάριος Λευκαρίτης.ÃÇÐÅÄÏ - ÊÕÐÑÏÓ - ÌÐÁËÁ ÐÏÄÏÓÖÁÉÑÏÕ

Κληθείς, στο περιθώριο της εκπαίδευσης των Υπεύθυνων Ασφαλείας Σταδίων από την ΟΥΕΦΑ, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Σταδίου ΓΣΠ, στη Λευκωσία, να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στο κυπριακό ποδόσφαιρο, ο κ. Λευκαρίτης είπε ότι η ενημέρωση της ΟΥΕΦΑ “μπορεί να προέρχεται από διάφορες πηγές αλλά έχει κατευθείαν επαφή με την ΚΟΠ”.

“Η ΟΥΕΦΑ παρακολουθεί και ενημερώνεται από διάφορες πηγές και ανησυχεί αλλά δεν παύει από το να ξέρει ότι εκπροσωπείται στην Κύπρο από την ΚΟΠ”, πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι “σήμερα, με τον τρόπο που λειτουργούν τα ΜΜΕ είναι πάρα πολύ εύκολο να ενημερωθεί κάποιος για τα τεκταινόμενα σε οποιαδήποτε χώρα”.

Σε παρατήρηση ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από διεθνή ΜΜΕ για την έκρηξη βόμβας έξω από την οικία της μητέρας του διαιτητή Θωμά Μούσκου, ο κ. Λευκαρίτης είπε ότι θα τον εξέπληττε “εάν δεν υπήρχε ενδιαφέρον”.

“Τέτοιες ενέργειες, τέτοια συμβάντα, πάντοτε προκαλούν το ενδιαφέρον όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά ανά το παγκόσμιο”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “οι καλές ειδήσεις δεν είναι ειδήσεις” για τα ΜΜΕ.

Έτσι αυτή η κακή είδηση, όπως είπε ο κ. Λευκαρίτης, “ήταν πάρα πολύ καλή είδηση για όλα τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο και έχει κυκλοφορήσει αυτή η κατάσταση σε όλο τον κόσμο με τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας προσπαθεί να ερμηνεύσει αυτή την ενέργεια”.

Δημιουργία Λίγκας
———-
Κληθείς να σχολιάσει αίτημα σωματείων για δημιουργίας Λίγκας στο ποδόσφαιρο, ο κ. Λευκαρίτης διατύπωσε την κάθετη αντίθεση του στη δημιουργίας Λίγκας.

Ανέφερε ότι “δεν μπορεί να ξέρει και ούτε μπορεί να καταλάβει τι εννοούν με την δημιουργία Λίγκας” και διερωτήθηκε “τι είναι αυτή την στιγμή η ΚΟΠ”.

“Αντί ο Πρόεδρος της ΚΟΠ να είναι ένα ανεξάρτητο πρόσωπο να είναι ένας από την Λίγκα, δηλαδή ένας από τον Απόλλων, ένας από το ΑΠΟΕΛ, ένας από την Ανόρθωση”, διερωτήθηκε ο κ. Λευκαρίτης.

Ο Αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ είπε ότι δεν θα πετύχουμε τίποτα με τη δημιουργία Λίγκας και πρόσθεσε ότι και τα 14 σωματεία της Α΄ Κατηγορίας εκπροσωπούνται στην ΚΟΠ “με εκπροσώπους που ορίζονται από τα ίδια τα σωματεία εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΟΠ που εκλέγεται από την Γενική Συνέλευση και τον οποίο και πάλι εκλέγουν τα σωματεία”.