Μόσχα:”Δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε μια σύγκρουση με την Τουρκία στη Συρία”

Η Ρωσία δεν θέλει καν να «σκέφτεται» την πιθανότητα να υπάρξει στρατιωτική σύγκρουση με την Τουρκία στη Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τη Δευτέρα, εν μέσω της επίθεσης της Άγκυρας στο βόρειο τμήμα της Συρίας.3073931

«Δεν θα θέλαμε καν να σκεφτούμε αυτή την επιλογή … Υπάρχουν πολλοί δεσμοί μεταξύ των στρατών μας, κάτι που ανέφερα ήδη» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ, ερωτηθείς για την πιθανότητα η Ρωσία να συγκρουστεί με την Τουρκία.Η στάση της Ρωσίας για την επίθεση της Τουρκίας παραμένει αμετάβλητη, τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Έχετε δει δηλώσεις ότι υπήρξαν επαφές και συμφωνίες. Δεν μπορώ να προσθέσω κάτι, τίποτα δεν άλλαξε στη στάση της Ρωσίας για το θέμα», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία.«Ξέρετε ότι … στην αρχή της επιχείρησης, η ρωσική πλευρά τόνισε ότι είναι απολύτως περιττό να γίνονται βήματα που ενδέχεται να διαταράξουν τη διαδικασία πολιτικής διευθέτησης στη Συρία και να προκαλέσουν εντάσεις στη χώρα. Αυτή η στάση δεν έχει αλλάξει, είναι συνεπής και πάγια», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.