SDF: Η τουρκική Π.Α. έπληξε φυλακή όπου κρατούνταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που καθοδηγούνται από τους4813820 Κούρδους, δήλωσαν την Πέμπτη ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία έπληξε φυλακή η οποία βρίσκεται στο έδαφος υπό τον έλεγχο τους στην βόρεια Συρία και στην οποία κρατούνταν μέλη της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS.

«Μία από τις φυλακές που κρατούνταν τα μέλη του ISIS επλήγη από τουρκική αεροπορική επιδρομή. Η Τουρκία επιδιώκει να υπονομεύσει όλες τις επιτυχημένες προσπάθειες και επιτεύγματα που πετύχαμε κατά την διάρκεια του αγώνα μας», έγραψε στο Twitter το Κέντρο Συντονισμού και Στρατιωτικών Επιχειρήσεων των SDF.

Η Τουρκία ξεκίνησε την επιχείρηση στην βόρεια Συρία την Τετάρτη, ισχυριζόμενη ότι επιδιώκει να δημιουργήσει μια ασφαλή ζώνη στη βόρεια Συρία κοντά στα σύνορά της.

Τραμπ: Θέλω κάτι «πιο σκληρό από κυρώσεις» στην Τουρκία

Λίγο νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σύμφωνος με το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας στη βόρεια Συρία, τονίζοντας ωστόσο ότι σκέφτεται κάτι «πιο σκληρό από κυρώσεις».

Επέμεινε, δε, ότι η εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή ήταν «το χειρότερο λάθος» που έχουν κάνει ποτέ οι ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «κακή ιδέα» τη στρατιωτική επιχείρηση, την οποία ξεκίνησε η Τουρκία στη βόρεια Συρία.

Σε δηλώσεις του, επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν την επίθεση της Τουρκίας, ωστόσο πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθεί στενά όσα συμβαίνουν.

Ο κ. Τραμπ ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν αμερικανικά στρατεύματα στη βορειοανατολική Συρία, όπου λαμβάνει χώρα η τουρκική επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, η Τουρκία είναι πλέον υπεύθυνη να διασφαλίσει ότι όλοι μαχητές του ISIS οι οποίοι έχουν συλληφθεί θα παραμείνουν φυλακισμένοι στη Συρία, εν μέσω της συνεχιζόμενης επίθεσης.

Ο ίδιος είπε, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν από την Τουρκία να συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις της για την προστασία των αμάχων και την πρόληψη μιας ανθρωπιστικής κρίσης.