Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν 78 άτομα για τη διάδοση «προπαγάνδας ηια την εισβολή στη Συρία

 

Οι αρχές της Τουρκίας έχουν κινήσει δικαστικές διαδικασίες εναντίον 78 ατόμων για τη διάδοση «προπαγάνδας» στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης σε σχέση 4812287με την στρατιωτική επίθεση της Άγκυρας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, ανέφερε την Πέμπτη η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας της Τουρκίας.

«Από την αρχή της επιχείρησης, έχουν ξεκινήσει οι απαιτούμενες δικαστικές διαδικασίες εναντίον 78 ατόμων, για την υποκίνηση μίσους στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και σε διάφορους ιστότοπους καθώς και την χρήση προπαγάνδας υπέρ τρομοκρατικών οργανώσεων. Θα συνεχίσουμε την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του εικονικού τομέα», ανέφερε η Διεύθυνση σε δήλωση.

Η Τουρκία θεωρεί τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία ως παρακλάδι του Κόμματος Εργατών του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο έχει χαρακτηριστεί από την Άγκυρα ως τρομοκρατική οργάνωση. Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) είναι η ένοπλη πτέρυγα του κόμματος.

Η τουρκική επίθεση στη Βόρεια Συρία καταδικάστηκε ως επιθετικότητα από τη Δαμασκό. Η Ρωσία κάλεσε την Τουρκία να αξιολογήσει την κατάσταση προκειμένου να μην παρεμποδίσει τις προηγούμενες προσπάθειες για τη διευθέτηση της συριακής κρίσης.

Η επιχείρηση έχει επίσης επικριθεί από περιφερειακές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Αραβικού Συνδέσμου και των δυτικών κρατών, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.