Αγωγές εντός και εκτός Κύπρου από ιδιώτες μετόχους των Κυπριακών Αερογραμμών εναντίον του κράτους

 

Αποφασισμένοι να κινηθούν με νομικά μέτρα εντός και εκτός Κύπρου για να καταγγείλουν  το κυπριακό κράτος και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις είναι οι   ιδιώτες μέτοχοι  των Κυπριακών Αερογραμμών, οι οποίοι ανέρχονται συνολικά σε 3,889.7bc5645e2d18c0f3221425647a584f33_XL-300x193

Οπως επανειλημμένα έχει δηλώσει τις τελευταίες μέρες ο εκπρόσωπος των ιδιωτών μετόχων στο Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών κ. Γιώργος Καλλής, η Εταιρεία πτώχευσε λόγω μιας παρανομίας για την οποία δεν ευθύνεται η Εταιρεία αλλά το κράτος. Ας μην ξεχνάμε , τόνισε ο κ. Καλλής μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Πρώτο, ότι η Ευρωπαίκή Επιτροπή δεν κατάγγειλε τις Κυπριακές Αερογραμμές για οποιοδήποτε αδίκημα που θα μπορούσε να οδηγήσει την εταιρεία στο κλείσιμο, αλλά έχει καταδικάσει το ίδιο το κράτος. Κατ επέκτασιν, πρόσθεσε, το κράτος είναι υπεύθυνο για παράνομες ενέργειες που ώθησαν την εταιρεία στο κλείσιμο. Ο κ. Καλλής δήλωσε ότι κατέχει σωρεία στοιχείων και μαρτυριών που μπορεί να αποδείξει ότι η κυβέρνηση παρανόμησε με τον τρόπο που χειρίστηκε την όλη υπόθεση , υπογραμμίζοντας ότι οι αγωγές θα στραφούν και εντός και εκτός Κύπρου. Κι αυτό για να τύχουν αποζημιώσης ως ιδιώτες μέτοχοι για την επένδυση που έχον κάνει στην εταιρεία λόγω του ότι με το κλείσιμο της τους στερείται το δικαίωμα σε βάθος χρόνου να ανακτήσουν την επενδυσή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλή το 50% των υπαλλήλων των ΚΑ που έχασαν τη δουλειά τους είναι και μέτοχοι. Και πλήττονται διπλά, τόνισε, γιατί από το κλείσιμο των ΚΑ χάνουν κατην επένδυσή τους και την δουλειά τους. <<Είναι πολύ σημαντικό για μας να κυνηγήσουμε τους αίτιους του κλεισίματος και από το κυνήγι αυτό θα φανεί και θα βγουν άλλα πράγματα στην επιφάνεια. Θα πάρει μια άλλη διάσταση η όλη υπόθεση>>, επεσήμανε με νόημα.

Οι ιδιώτες μέτοχοι αυτή τη στιγμή κατέχουν το 7% του μετοχικού κεφαλαίου των ΚΑ, όμως θεωρούν ότι από την ώρα που η τελευταία αύξηση κεφαλαίου κρίθηκε παράνομη από την ΕΕ τότε το ποσοστό των ιδιωτών μετόχων μπορεί να επανέλθει στο 30% της εταιρείας όπως ήταν πριν την αύξηση του κεφαλαίου.