Υπάρχει διέξοδος για τις επιχειρήσεις από την οικονομική κρίση;

*Του Μιχάλη Μαϊμάρη

Τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν γύρω μας, μας έκαναν να καταλάβουμε τι σημαίνει πραγματικά οικονομική κρίση. Ο πιο λιτός τρόπος ζωής είναι πλέον εμφανής σ’ όλους.epixeirhseis

Τι σημαίνει αυτό για τις επιχειρήσεις; Ότι δεν υπάρχει χώρος για λάθη ούτε για ολιγορία. Οι επιχειρήσεις που θα επιβιώσουν είναι αυτές που θα μπουν σ’ ένα συνεχή αγώνα ώστε να γίνονται όλο και καλύτερες σ΄ αυτό που κάνουν. Εξαλείφοντας κάθε ίχνος εγωισμού και εργαζόμενοι σαν ομάδα, οφείλουν όλοι να καταβάλουν κοινή προσπάθεια για εξορθολογισμό των λειτουργιών και την απαλλαγή από περιττά κόστη. Η αξιοποίηση της τεχνολογίας θα βοηθήσει τα Στελέχη να γνωρίζουν πολύ καλά τους πελάτες τους (CRM) ώστε να παρέχουν το κατάλληλο προϊόν, στο κατάλληλο σημείο πώλησης, στη σωστή τιμή και με το σωστό κόστος. (Κερδοφορία)

Η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει και στην αυτοματοποίηση των λειτουργιών, μειώνοντας το κόστος αλλά και επιτρέποντας στο κάθε στέλεχος να έχει δείκτες για το πόσο καλά αποδίδει. Η αυτοματοποίηση, επίσης, θα ελευθερώσει το προσωπικό από μη-παραγωγικές εργασίες, ώστε όλοι να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στην εξυπηρέτηση του πελάτη.

 O σημερινός πελάτης, προτού αγοράσει, κάνει εξονυχιστική έρευνα (το γνωστό ZMOT (Zero Moment of Truth)) σε ιστοσελίδες, κοινωνικά δίκτυα, σχόλια φίλων, ώστε να είναι απόλυτα σίγουρος ότι το προϊόν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του αλλά και ότι η εταιρεία θα τον στηρίξει εάν παρουσιαστεί πρόβλημα μετά την αγορά (After-Sales-Service).

 Όλα τα πιο πάνω δείχνουν ότι η δύναμη πλέον ανήκει στον πελάτη, καταστώντας τον τον μόνον αρμόδιο να καταδικάσει με την επιλογή του για το ποιες επιχειρήσεις θα επιβιώσουν και ποιες όχι.

 Λένε ότι η κρίση είναι η μητέρα των εφευρέσεων και της καινοτομίας.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εταιρείας που βοηθήθηκε από την κρίση είναι η Southwest Airlines. Η εταιρεία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ρευστότητας λόγω της υπερβολικής αύξησης στη τιμή των καυσίμων αλλά και του αθέμιτου ανταγωνισμού. Για να επιβιώσει αναγκάστηκε να πωλήσει τον μισό στόλο αεροπλάνων της. Δεν απέλυσε προσωπικό, αλλά δεσμεύθηκαν όλοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, ώστε να διεξάγονται κανονικά όλα τα δρομολόγια, με τον μισό αριθμό αεροσκαφών. Έτσι κατάφεραν το αδύνατο, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές τους: Να επιβιώσουν χάρις στην εργατικότητα και εφευρετικότητα τους ώστε να παράγουν πιο πολλά με λιγότερα μέσα, αλλά και κάνοντας τους πελάτες να τους προτιμούν από τους ανταγωνιστές τους (Loyalty).

Η καλύτερη περίοδος για αλλαγές είναι τώρα αφού όλοι είναι πιο δεκτικοί γιατί θέλουν να διατηρήσουν την εργασία τους. Τα συστατικά που χρειάζονται είναι: Γνώση (What: τι πρέπει να γίνει), Εμπειρία (How: Πως πρέπει να γίνει), Aποφασιστικότητα (Who: Ποιος θα πάρει την απόφαση, αλλά ποιος θα την εκτελέσει) και Δείκτες Παραγωγικότητας (KPI’s) για να τους προειδοποιούν από τυχόν παρεκκλίσεις. Διαφορετικά θα είμαστε όπως την πτήση κάποιου αεροσκάφους που πετά χωρίς επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου και που ο πιλότος εμπιστεύεται περισσότερο το ένστικτο του απ΄ ότι τα όργανα.

Το συμπέρασμα είναι πως αν πράξουμε σωστά μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι τελικά θα βγούμε ισχυρότεροι από την κρίση.

 *Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Μέλος του ΣΕΣΕΚ

Knowledge Training & Consulting Ltd