Π.Παλλίκαρος: Να ληφθούν μέτρα από την ΕΕ εναντίον της Τουρκίας

Την ανάγκη όπως ληφθούν μέτρα από την ΕΕ εναντίον της Τουρκίας εξέφρασε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Πόλυς Παλλήκαρος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη, ανέφερε, «καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη νέα εισβολή της Τουρκίας όχι επί του εδάφους αλλά επί της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Σημαντικό είναι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή οι κανονιοφόροι και το ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας βρίσκεται εντός οικοπέδου που έχει αδειοδοτηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία. Εκείνο το οποίο εισηγηθήκαμε είναι να ζητήσουμε, τουλάχιστον από την ΕΕ και τους εταίρους μας, όχι μόνο την καταδίκη αλλά και τη λήψη μέτρων ούτως ώστε η Τουρκία να καταλάβει ότι η ΕΕ είναι ενωμένη και μπορεί να αντιδρά όταν μια χώρα εισβάλλει σε μέλος της», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς ποια είναι αυτά τα μέτρα, ο κ. Παλλήκαρος είπε: «Επιτρέψετε μου να μην αναφερθώ σε λεπτομέρειες διότι δεν είναι σωστό. Η Κυβέρνηση έχει ήδη κάνει ενέργειες, μας έχουν ανακοινωθεί μέρος των ενεργειών αλλά δεν είναι σωστό να αναφέρουμε ποιες ενέργειες είναι αυτές».

Είπε, ωστόσο, ότι το Κίνημα Αλληλεγγύη συμφωνεί με τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει ή τροχιοδρομούνται να γίνουν.

Αναφέρθηκε, τέλος, σε προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία, όπως είπε, «δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε επί της ουσίας ενόσω έχουμε αυτή την πρόκληση από την Τουρκία».