Ηγεμονικές απολαβές ύψους 262.851 ευρώ ετησίως λαμβάνει η κα Γιωρκάτζη

 

Μισθός 181.972 + η σύνταξη  της ύψους 60.879 ευρώ

Ηγεμονικές απολαβές ετησιως λαμβάνει η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη τη det_neo_giorkatzi98στιγμή που η χώρα μας  περνά την χειρότερη οικονομική κρίση  στην ιστορία της. Η Συμμαχία  Πολιτών  και το Κίνημα Οικολόγων έχουν θέσει θέμα τάξης και ζητούν όπως όταν διορίζονται συνταξιούχοι από την κυβέρνηση να μην δικαιούνται και  σύνταξη.

Η Συμμαχία Πολιτών στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Όταν οι ετήσιες απολαβές της, ως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας ανέρχονται στις 181.972. ευρώ, είναι υπερβολικό αν όχι παράλογονα λαμβάνει άλλες 60.879 ως σύνταξη μετά την αφυπηρέτηση της από το Δημόσιο καταγγέλλει η Συμμαχία Πολιτών  υποδεικνύοντας πως είναι μεν νόμιμο αυτό αλλά άκρως προκλητικό..
Ως Συμμαχία Πολιτών σεβόμαστε την Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την αναστολή της σύνταξης για όσο καιρό διαρκέσει η θητεία της στην Κεντρική Τράπεζα. Ως Συμμαχία Πολιτών όμως διαφωνούμε έντονα με αυτή τη λογική. Θέση της Συμμαχίας Πολιτών είναι ότι όταν κάποιο άτομο από τη Δημόσια Υπηρεσία διορίζεται από την Κυβέρνηση σε άλλη θέση, τότε πρέπει να αναστέλλεται η σύνταξη.
Ταυτόχρονα η Βουλή οφείλει να βάλει πλαφόν στο ύψος των συντάξεων που λαμβάνουν.
Τέλος, η Συμμαχία Πολιτών καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες νέοι άνεργοι επιστήμονες να σταματήσει να διορίζει συνταξιούχους.«

Το Κίνημα Οικολόγων  με ανακοίνωση του καταγγέλλε  ότι «πριν ακόμα διερευνηθεί πλήρως και ικανοποιητικά η υπόθεση με το συμβόλαιο της κας. Γιωρκάτζη και ενώ παραμένει ανοικτό το θέμα του ασυμβίβαστου, προκύπτει νέο θέμα που πλήττει την αξιοπιστία της Κεντρικής Διοικήτριας.» καταλήγει

Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων η κα. Γιωρκάτζη φαίνεται να τυγχάνει της ίδιας ακριβώς αμοιβής με τον προκάτοχο της κ. Πανίκο Δημητριάδη.

Το γεγονός αυτό, αναφέρουν οι Οικολόγοι  διαψεύδει προηγούμενη δήλωση της κας. Γιωρκάτζη αλλά και τις διακηρύξεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για μείωση των απολαβών των αξιωματούχων του κράτους στα συμβόλαια που υπογράφονται επί της προεδρίας του.

Πρόσφατα ξεσηκώθηκε ολόκληρος σάλος από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για το ύψος αμοιβής άλλου νεοδιοριζόμενου αξιωματούχου, ώστε να είναι χαμηλότερο του προκατόχου του.

Τώρα τι γίνεται; Μήπως «εν της παπαδκιάς τα ξύλα»; διερωτάται το Κίνημα Οικολόγων