Αλληλεγγύη:Λεονταρισμοί Αναστασιάδη κατά Τουρκίας

 

Για λεονταρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη Τουρκίας, κάνει λόγο το Κίνημα Αλληλεγγύη, σχολιάζοντας την ομιλία του στη Γ.Συνέλευση του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι , έθεσε χαλαρά ζήτημα άρσης νέων τετελεσμένων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

<<Δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύθηκαν: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη αφ` ενός «κατακεραύνωσε» την Τουρκία για την επιθετική της συμπεριφορά απέναντι στην Κύπρο, (στην ΑΟΖ, στη νεκρή ζώνη, στην Αμμόχωστο και στη διεθνή διπλωματική σκηνή), αφ` ετέρου δήλωσε με ενθουσιασμό «πανέτοιμος» να συνεχίσει τις συνομιλίες προς επίλυση του Κυπριακού, από το σημείο στο οποίο διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά.

Ο Πρόεδρος μη αντέχοντας την ασφυκτική εσωτερική και εξωτερική πίεση για την επανέναρξη των συνομιλιών κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, πλέει πλησίστιος προς συνομιλίες ή μάλλον πάει ξυπόλυτος στ` αγκάθια:

  • Στη βάση της ΔΔΟ, προς άκραν αγαλλίασιν των φανατικών της Διζωνικής και ως επιστέγασμα των στημένων συζητήσεων με τον Τσαβούσογλου που παρακολουθήσαμε στους διαδρόμους του ΟΗΕ.
  • Με βάση το σημείο στο οποίο διακόπηκαν οι συνομιλίες στο Κραν Μοντανά -δηλαδή ένα βήμα προ της παράδοσης-, το διχοτομικό κοινό ανακοινωθέν με τον Έρογλου του Φεβρουαρίου 2014, το ασαφές και αμφιλεγόμενο πλαίσιο Γκουτέρες της 30ης Ιουνίου, και τις απαράδεκτες μέχρι σήμερα συγκλίσεις.


Εάν αυτές οι συνομιλίες -που φυσικά και θα συνεχιστούν χωρίς άρση των τετελεσμένων της νέας εισβολής- καταλήξουν σε «λύση», αυτή θα είναι μια λύση με το ψευδώνυμο ΔΔΟ αλλά στην πραγματικότητα θα είναι χείριστη μορφή διχοτόμησης, μια συνομοσπονδία δύο ισοτίμων κρατών.
Δεν θα είναι μια «καλή» λύση ανάγκης, γιατί δεν υπάρχει καλή ΔΔΟ.
Οι απεχθείς όροι που θα διέπουν τη συμφωνία θα οδηγήσουν σε πλήρη έλεγχο της Κύπρου από την Τουρκία, και ταυτόχρονα θα ικανοποιούν και την πρόθεση της Τουρκίας να έχει «πόδι» στην ΕΕ μέσω του «Βορείου κρατιδίου», το οποίο θα παραμείνει τμήμα της ΕΕ ως τμήμα της μεταλλαγμένης Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό δεν θα μπορεί να ισχύσει σε περίπτωση λύσης δύο κρατών.
Κύρια συνιστώσα αυτής της πολυπόθητης λύσης από τις ηγεσίες ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ και άλλους, είναι η παραχώρηση υπερπρονομίων στους υπηκόους του «Βορείου Κρατιδίου» και η αποστέρηση των βασικών ανθρωπίνων, πολιτικών και περιουσιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Κύπρου. Στον όρο Έλληνες δεν περιλαμβάνουμε όσους αποδέχθηκαν την κατοχή και οι συναλλαγές τους με τον κατακτητή έφθασαν στο σημείο ακόμη και να καταθέτουν χρήματα και σε τράπεζες των κατεχομένων.>>