Συνάντηση ευρωβουλευτή Γιώργου Γεωργίου με Βλαντιμίρ Τζιζόφ

Συνάντηση με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Τζιζόφ είχε την περασμένη βδομάδα στις Βρυξέλλες ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου.imagew-1.aspx

Ένεκα της συμμετοχής του Γιώργου Γεωργίου στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις  όσον αφορά το Κυπριακό, τα ενεργειακά, ο γεωπολιτικός ρόλος που η Τουρκία επιδιώκει στην ευρύτερη περιοχή αλλά και οι ανησυχίες της Κύπρου για την επικινδυνότητα του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου.

Έγινε επίσης εκτενής ανασκόπηση των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων στην Συρία και ιδιαίτερα στο Ιντλίμπ και πως αυτές δύναται να διαμορφωθούν μετά και από την σημερινή τριμερή σύνοδο κορυφής Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας στην Άγκυρα.

Έγινε επίσης ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στις σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας και στην ανάγκη αναβάθμισης των σχέσεων αυτών που θα είναι προς όφελος όλων.

Κλείνοντας ο Πρέσβης επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την στήριξη της Ρωσίας σε όποια λύση προκρίνει ο κυπριακός λαός.

Τόσο ο Γιώργος Γεωργίου όσο και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος Βλαντιμίρ Τζιζόφ εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν να βρίσκονται σε επικοινωνία.