Τραμπ: Ο Μπόλτον «με κρατούσε πίσω… είχα πιο ισχυρές θέσεις για τη Βενεζουέλα και την Κούβα»

 

Στην εκτίμηση ότι ο Τζον Μπόλτον «τον κρατούσε πίσω» στο να λάβει ισχυρές αποφάσεις για τη Βενεζουέλα και την Κούβα, εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ημέρες μετά την απόλυση του πρώην Συμβούλου Εθνικής Άμυνας.3357050

«Στην πραγματικότητα, οι απόψεις μου για τη Βενεζουέλα, και ειδικά για την Κούβα, ήταν πολύ πιο ισχυρές απ’ αυτές του Μπόλτον. Με κρατούσε πίσω» έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

​Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την παραίτηση του Μπόλτον το πρωί της Τρίτης, επικαλούμενος «απόκλιση απόψεων» σε μία σειρά ζητημάτων στην εξωτερική και αμυντική πολιτική των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, πληροφορίες του CNN ανέφεραν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ανάληψης των καθηκόντων του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας από τον νυν υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.Ο Τραμπ ωστόσο διέψευσε αυτή την πληροφορία δηλώνοντας  ότι υπάρχουν πέντε υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη θέση.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη, τρεις σύμβουλοι του Μπόλτον υπέβαλαν την παραίτησή τους, ως απόρροια της απόλυσης του πρώην Εθνικού Συμβούλου.

Πρόκειται για τον εκπρόσωπο Τύπου, τον επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας και την υπεύθυνη προγράμματος. Οι παραιτήσεις ήρθαν μία ημέρα μετά την απόλυση του Μπόλτον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «The Hill», οι παραιτήσεις αφορούν τον εκπρόσωπο Τύπου, τον επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας και την υπεύθυνη προγράμματος.

Και οι τρεις φέρεται να εργάζονταν στο πλευρό του Μπόλτον για χρόνια.