Ανεξάρτητη έρευνα για τον θάνατο του 14χρονου αποφάσισε το Υπουργικό 

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πρόταση της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, για διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας κατά παντός υπευθύνου από την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε σχέση με τον θάνατο του 14χρονου παιδιού.images

«Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» ανέφερε σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η κ. Αιμιλιανίδου, εκφράζοντας παράλληλα βαθύτατη θλίψη για το περιστατικό, ενώ είπε ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί σε δύο μήνες.

Βάσει της νομοθεσίας, συμπλήρωσε η Υπουργός, η Επίτροπος Διοικήσεως δύναται να διερευνήσει όλα τα θέματα που έχουν προκύψει. Αν κρίνει ότι προκύπτουν είτε ποινικά είτε πειθαρχικά αδικήματα εναντίον οποιουδήποτε, οφείλει να παραπέμψει τις ποινικές πτυχές στον Γενικό Εισαγγελέα και τα πειθαρχικά στις αρμόδιες αρχές για δέουσες ενέργειες, είπε.

Η Υπουργος ανέφερε ότι οι υπηρεσίες γνώριζαν τα προβλήματα που υπήρχαν στην οικογένεια του 14χρονου  από το 2007.

Σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας, τέσσερις υπηρεσίες εμπλέκονται στη διαχείριση αυτής της υπόθεσης, με την κ. Αιμιλιανίδου να λέει ότι δεν προκαταλαμβάνει την έρευνα και δεν επιρρίπτει ευθύνες.