Tουρκικά στρατιωτικά οχήματα μπήκαν στη Συρία για κοινές περιπολίες με τις ΗΠΑ

ύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης, έξι οχήματα με τουρκικές σημαίες ενώθηκαν με αυτά που έχουν σημαίες των ΗΠΑ στη Συρία σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων ανατολικά της τουρκικής συνοριακής πόλης Ακτσάκαλε, κοντά στη Τελ Αμπιάντ, στη Συρία.3857531

Έξι στρατιωτικά οχήματα με τουρκική σημαία εισήλθαν σήμερα στην βορειοανατολική Συρία, ανατολικά του Ευφράτη, για να ξεκινήσουν τις από κοινού περιπολίες με τις ΗΠΑ κατά μήκος των συνόρων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Καμία από τις δύο χώρες, πάντως, δεν έχουν επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαίωσε την πρόθεσή του, για εγκαθίδρυση, μαζί με τις ΗΠΑ, μιας «ζώνης ασφαλείας» στην βορειοανατολική Συρία, μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμα ότι η χώρα του δεν θα υπομείνει καθυστερήσεις και πως θα προχωρούσε μόνη της σε αυτό το βήμα, αν οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ δεν τελεσφορούσαν.

Τον Αύγουστο, η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον συμφώνησαν να θωρακίσουν την περιοχή στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, με τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας μεταξύ των τουρκικών συνόρων και των συριακών περιοχών, που ελέγχονται από την κουρδική πολιτοφυλακή, την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.