Yποχώρησε και πάλι σήμερα η τιμή του πετρελαίου

Μετά τη χθεσινή ανάκαμψη, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε και πάλι σήμερα το πρωί στις ασιατικέςargo_276255952 αγορές, αναφέρει διαδικτυακό δημοσίευμα της Wall Street Journal. Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου μπρεντ για παραδόσεις Φεβρουαρίου υποχωρεί κατά 59 σεντς στα 48,10 δολάρια το βαρέλι. Την ίδια ώρα, το αμερικανικό αργό για παραδόσεις Φεβρουαρίου βρέθηκε στα 47,98 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Χωρίς κάποια ουσιαστική έκπληξη, όπως για παράδειγμα μια ενδεχόμενη αλλαγή πολιτικής από πλευράς του ΟΠΕΚ, η αγορά του πετρελαίου θα έχει δυσκολίες να ανακάμψει, εκτιμά ο αναλυτής της Citi Futures Τιμ Έβανς. Ταυτόχρονα, η αυστραλιανή τράπεζα ANZ υπογραμμίζει σε έκθεσή της ότι η παραγωγή του αμερικανικού αργού αυξήθηκε κατά 5,4 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, αρκετά περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις, με συνέπεια να υπάρχει πληθώρα προσφοράς στην παγκόσμια αγορά “μαύρου χρυσού”, χωρίς όμως την ανάλογη ζήτηση.

Αργότερα σήμερα, ο ΟΠΕΚ αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τη μηνιαία έκθεσή του και οι αγορές περιμένουν να δουν την προσαρμογή του Οργανισμού στα νέα δεδομένα προσφοράς και ζήτησης που διαμορφώνονται παγκοσμίως.