Μόνο €9 εκ. (από τα €28 εκ.) έμειναν από την πώληση χρονοθυρίδων των ΚΑ

 

Νέα κινητοποίηση απολυθέντων υπαλλήλων στη Βουλή

 

Mόνο 9 εκατομμύρια ευρώ έχουν μείνει στο ξεχωριστό ταμείο των Κυπριακών Αερογραμμών, όπου είχαν κατατεθεί τα 28 εκατομμύρια ευρώ που εισπράχθηκαν από την πώληση των δύο χρονοθυρίδων 591020153-0.cyprus-airways-crewτου Αεροδρομίου Heathrow.  Κι αυτό παρά τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών το Νοέμβριο στη Βουλή ότι τα χρήματα αυτά δεν θα χρησιμοποιούνταν για άλλους σκοπούς παρά για την κάλυψη των ωφελημάτων και παροχών των υπαλλήλων της Εταιρείας και ιδιαίτερα, του Ταμείου Προνοίας τους που είναι ελλειμματικό.

Η υπεράντληση του μεγάλου μέρους του ποσού που είχε εισπραχθεί από τις χρονοθυρίθσες (€6 εκ. +€22 εκ) θα υποχρεώσει τώρα την κυβέρνηση να χώσει βαθειά το χέρι στην τζέπη   για να καλύψει την μεγάλη τρύπα που υφίσταται στο ταμείο προνοίας των απολυθέντων υπαλλήλων και να ανταποκριθεί σε όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές ,   και άλλους συνεργάτες των Κυπριακών Αερογραμμών. Το απολυθέν προσωπικό της Εταιρείας δικαίως αισθάνεται μεγάλη ανασφάλεια για τα οφειλόμενα ποσά που πρέπει να του καταβληθούν, δεδομένου ότι γνωρίζει πως αυτή τη στιγμή το ταμείο προνοίας είναι μείον. Πέραν από τις οφειλές στο ταμείο προνοίας θα πρέπει να καταβληθούν και δύο μηνών μισθοί ως προειδοποίηση, ποσό που κυμαίνεται μετάξύ 5-6 εκατομμύρια.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές θα οργανώσουν κινητοιποίηση προς την βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα συνέλθει η ολομέλεια του Σώματος, διεκδικώντας πάραυτα τα δικαιώματά τους.Ηδη έχουν πραγματοποιήσει διαδηλώσεις έξω από το Υπουεγείο οικονομικών και έξω από το προεδρικό.

 

Νέες υποσχέσεις για νέα εταιρεία

Στο μεταξύ στο κενό φαίνεται να πέφτει η προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει προσδοκίες στους απολυθέντες ότι σύντομα θα προχωρήσει με την δημιουργία νέας αεροπορικής ετιαρείας. Κι αυτό γιατί ήδη το κενό με τα βασικά δρομολόγια άρχισε να το εκμεταλλεύονται άλλες αεροπορικές εταιρείες, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο το εγχείρημα για επανίδρυση ντόπιας εταιρείας με ιδιωτικά κεφάλαια.

Το Υπουργικό Συμβούλιο μετά τη συνεδρία του αποφάσισε, όπως ανακοινώθηκε τη διερεύνηση το ταχύτερο δυνατόν της προοπτικής δημιουργίας μιας νέας κυπριακής εταιρείας ιδιωτικών συμφερόντων που θα δώσει την ευκαιρία, όπως λέχθηκε από τον αν. κυβερνητικό εκπρόσωπο ξανά να επιστρέψει στους αιθέρες το λογότυπο και η ονομασία των Κυπριακών Αερογραμμών.
Όπως ισχυρίστηκε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος στόχος είναι η ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου, η δημιουργία θέσεων εργασίας για το προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών και η αξιοποίηση των εμπορικών σημάτων και λογοτύπων των Κυπριακών Αερογραμμών που κατέχει το κράτος.

“Μετά τον τερματισμό των εργασιών των Κυπριακών Αερογραμμών κρίθηκε κατ’ επείγον όπως εξεταστεί η δυνατότητα εξεύρεσης επενδυτή για επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με τα εμπορικά σήματα και το λογότυπο των Κυπριακών Αερογραμμών που κατέχει το κράτος, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή πτητικού προγράμματος από την Κυπριακή Δημοκρατία, δηλαδή με έδρα της εταιρείας στην Κυπριακή Δημοκρατία”, είπε.

Συμπλήρωσε ότι οποιεσδήποτε ενέργειες θα πρέπει να διενεργηθούν άμεσα, αφού η εμπορική χρηματοοικονομική αξία των εν λόγω εμπορικών σημάτων και λογοτύπων ενδέχεται να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Για αυτό, είπε, και προς επίτευξη των πιο πάνω στόχων, προϋποτίθεται ο άμεσος διορισμός ανεξάρτητων χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων, η εφαρμογή σύντομων, διαφανών και ανοικτών διαδικασιών διορισμών που συνεπάγεται την υιοθέτηση της ανοικτής διαδικασίας δημοσίων συμβάσεων για τη σύναψη σύμβασης για παροχή υπηρεσιών με εκτιμούμενη αξία μέχρι και 134 χιλ. ευρώ για κάθε σύμβουλο.

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, για διασφάλιση της εύρυθμης διενέργειας της διαδικασίας διορισμού συμβούλων, εντός των επιθυμητών χρονικών πλαισίων, απαιτείται επίσης η εμπλοκή του Εφόρου και της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων.

Πρόσθεσε ότι έτσι, μετά από εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον Έφορο Αποκρατικοποιήσεων, με βάση τη σχετική νομοθεσία, όπως προβεί άμεσα στην προκήρυξη διαγωνισμού για πρόσληψη και διορισμό χρηματοοικονομικού και νομικού συμβούλου για να διεκπεραιωθεί η όλη εργασία.

Τον εξουσιοδότησε, επίσης, να διορίσει ως αναθέτουσα Αρχή για τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς, το Υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Υπουργείο είχε εκπροσωπήσει το κράτος στην κατάρτιση της συμφωνίας απόκτησης των υπό αναφορά εμπορικών σημάτων και λογοτύπων.

“Άρα, με αυτή την απόφαση ξεκινά η διαδικασία εξεύρεσης νέου επενδυτή με έδρα την Κύπρο ώστε να υπάρξει μια νέα εταιρεία που θα μπορέσει να πάρει το λογότυπο και την ονομασία των Κυπριακών Αερογραμμών”, ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι «μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για να κλείσουν οι Κυπριακές Αερογραμμές –διότι ουσιαστικά αυτή ήταν η απόφαση της Επιτροπής αφού δεν είχε η εταιρεία τα χρήματα για να τα επιστρέψει στο κράτος-, από εκείνη την ώρα και μετά όλα έχουν κυλήσει ομαλά, δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα όσον αφορά τους επιβάτες, φαινόμενα (που παρατηρήθηκαν) σε άλλες χώρες σε παρόμοιες περιπτώσεις, ενώ ήδη υπάρχει διαδικασία αντικατάστασης των πτήσεων από τον ιδιωτικό τομέα ώστε να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία του πτητικού προγράμματος που κάλυπταν οι Κυπριακές Αερογραμμές”.