Σε εξέλιξη η συνάντηση Λουτ -Προέδρου Αναστασιάδη

Σε εξέλιξη βρίσκεται, στο Προεδρικό Μέγαρο, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.imagew

Στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Η κ. Λουτ, η οποία βρίσκεται στο νησί από χθες, θα έχει το απόγευμα συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνομολόγηση των όρων αναφοράς, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, δύο και πλέον χρόνια μετά τη διακοπή τους στο ελβετικό θέρετρο του Κραν Μοντανά.

Γραπτή δήλωση Προέδρου ΔΗΣΥ για το Kυπριακό

Εξάλλου σε γραπτή δήλωση του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρει:

<<Το Κυπριακό βρίσκεται σε οριακό σημείο. Το τέλμα, παρά τις προσπάθειες της δικής μας πλευράς, παραμένει εδώ και 26 μήνες.

Την ίδια ώρα η Τουρκία, η υπαίτιος του αδιεξόδου, εντείνει τις παράνομες και προκλητικές ενέργειές της. Τόσο επί εδάφους, όπως πράττει σε Βαρώσια- νεκρή ζώνη, όσο και στη θάλασσα με τις παραβιάσεις στην ΑΟΖ. Η επανέναρξη του διαλόγου είναι υψίστης εθνικής προτεραιότητας και αναγκαιότητας.

Στηρίζω αλλά και πιστώνω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και πιστεύω πως θα πετύχει την επανέναρξη του διαλόγου.

Μόνο μέσα από τον διάλογο μπορεί να επιλυθεί το Κυπριακό, είτε να καταδειχτεί η τουρκική αδιαλλαξία ακόμη μια φορά.>>