Σε εγρήγορση και οι εργαζόμενοι της ΑΗΚ

Να βρίσκονται σε εγρήγορση και να επαγρυπνούν για να αποτρέψουν επανάληψη παρόμοιων “εγκλημάτων”, καλούν τους εργαζόμενους οι συντεχνίες της ΑΗΚ, σε ανακοίνωση με την οποία σχολιάζουν την κατάληξη των Κυπριακών Αερογραμμών.ÁÑ×Ç ÇËÅÊÔÑÉÓÌÏÕ ÊÕÐÑÏÕ - ÁÇÊ - ÊÔÉÑÉÏ

Η ΕΠΟΠΑΗ, η ΣΗΔΗΚΕΚ, η ΣΥΒΑΗΚ και η ΣΕΠΑΗΚ κάνουν λόγο για “θλιβερό κατάντημα” και για “μη σοβαρή και επιλήψιμη διαχείριση των Κυπριακών Αερογραμμών από το κράτος”.

Οι συντεχνίες αναφέρουν ότι το προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών “υπέστη αγογγύστως κατά καιρούς και συστηματικά την τελευταία δεκαετία, τεράστιες θυσίες για να σώσει τον Οργανισμό του” και δεν θα πρέπει να φορτώνεται την ευθύνη για την κατάληξη του.

“Το κόστος ως συνήθως για τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις το φορτώνονται οι εργαζόμενοι, όπως έγινε και στην περίπτωση των Τραπεζών και της Eurocypria” αναφέρουν.

Σημειώνουν ακόμα ότι “οι Κυπριακές Αερογραμμές λειτουργούσαν κάτω από το ιδιωτικό δίκαιο -που κάποιοι θεωρούν ως πανάκεια- και συνεπώς δεν ήταν υπό τον έλεγχο του Γενικού Ελεγκτή και της Βουλής, γι’ αυτό είναι καλό να προβληματιστεί ο κυπριακός λαός, όταν ακούει για ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών που προσφέρουν υπηρεσίες κοινής ωφελείας”.

Επίσης αναφέρουν πως “το γεγονός ότι από το 1974 οι Κυπριακές Αερογραμμές έπρεπε να παρακάμπτουν στις πτήσεις τους την Τουρκία με το συνεπαγόμενο κόστος περνούσε απαρατήρητο”.

Αναφέρουν τέλος ότι κράτος και Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναγνωρίζουν την ανάγκη στήριξης για ύπαρξη κρατικού αερομεταφορέα, αλλά αποδέχονται την επιχορήγηση ξένων αερογραμμών για να πετούν στην Κύπρο, και εξίσου τραγικό να επιχορηγούνται κάποιοι, επειδή αυξάνεται η αεροπορική κίνηση στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.