Σαν έτοιμη από καιρό η Aegean κάνει την …μπάζα της στην Κύπρο!

 

 

H εξουδετέρωση του εθνικού αερομεταφορέα της Κύπρου, προσφέρει μεγάλο έδαφος για εκμετάλλευση προς την Aegean, η οποία σαν έτοιμη από καιρό παρουσίασε χθες τα μεγαλεπήβολα σχέδια της για δημιουργία βάσης στην Κύπρο και δρομολόγηση πτήσεων με τέσσερα αεροπλάνα ως αρχή. Οπως ανακοινώθηκε σε διάσκεψη τύπου από τον αντιπρόεδρο της εταιρείας κ. Ευτύχιο Βασιλάκη το 2015 η Εαιρεία του θα πραγματοποιεί 15 απευθείας πτήσεις από την Κύπρο σε οκτώ χώρες, αυξάνοντας τα αεροπλάνα της στην περιφερειακή βάση της Κύπρου από ένα στα τέσσερα.aegean_olympic_air

“Η περιφερειακή βάση της Κύπρου έχει ένα αεροπλάνο. Το 2015 θα αυξηθούν σε τέσσερα τα αεροπλάνα. Αυτή τη στιγμή στην Κύπρο έχουμε 30 άτομα στο πτητικό κομμάτι για το ένα αεροπλάνο, όταν χρειαζόμαστε άλλα τρία αεροπλάνα μπορείτε να κάνετε έναν απλό υπολογισμό. Αυτό φυσικά, επειδή μιλάμε για πιλότους, κυβερνήτες και συγκυβερνήτες αεροσυνοδούς και πληρώματα, δεν είναι κάτι που μπορεί να πει κανείς ότι υποχρεωτικά θα ολοκληρωθεί σε ένα ή δύο μήνες. Μπορεί να μπορέσουμε να βρούμε το 30 ή 50% σε δύο μήνες, και να χρησιμοποιήσουμε κόσμο από την Ελλάδα και να βρούμε το υπόλοιπο κομμάτι σε ένα χρόνο. Η τελική ανάγκη είναι από τα 30 άτομα στο πτητικό να τα κάνουμε 120”, είπε.

“Με τη στήριξή σας, αλλά και τις προσπάθειες όλων των ανθρώπων μας  πιστεύω ότι η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία για τη σταδιακή, αλλά  μακροχρόνια ανάπτυξη μας από την Κύπρο”, πρόσθεσε.

Αναλυτικότερα, στο θερινό πρόγραμμα δρομολογίων της εταιρείας από τον Απρίλιο του 2015, ενισχύεται σημαντικά η συχνότητα σύνδεσης Ελλάδας και Κύπρου προς τους προορισμούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και εγκαινιάζεται η σύνδεση Αθήνας και Πάφου. Στο πρόγραμμα εντάσσονται και απευθείας συνδέσεις με το Ηράκλειο και τη Ρόδο, ενώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα υπάρχουν και απευθείας συνδέσεις με Μύκονο και Σαντορίνη. Συνολικά θα πραγματοποιούνται καθημερινά 8 έως 9 πτήσεις σύνδεσης με προορισμούς της Ελλάδας.

Στο σχεδιασμό της εταιρείας δίνεται μεγάλη έμφαση στην απευθείας σύνδεση της Κύπρου με τη Δυτική Ευρώπη, αφού εντάσσονται πέντε σημαντικοί προορισμοί. Το Λονδίνο- Heathrow (καθημερινά), το Παρίσι (τρεις φορές την εβδομάδα), το Μόναχο (δύο φορές την εβδομάδα), η Ρώμη (δύο φορές την εβδομάδα) και το Μιλάνο (δύο φορές την εβδομάδα).

Επίσης, το 2015 θα γίνονται καθημερινά πτήσεις προς Τελ Αβίβ, στο Κίεβο τρεις φορές την εβδομάδα και στην Βηρυτό τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Ανέφερε ακόμη ότι εάν η επέκταση στην Κύπρο στεφθεί με επιτυχία τότε η εταιρεία επιδιώκει σε έξι χρόνια την επέκταση του δικτύου της σε 25 προορισμούς, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι τα ναύλα για κάποιους προορισμούς όπως για Βηρυτό, Ισραήλ και ίσως Ρωσία, ενδεχομένως να είναι μειωμένα σε σχέση με πριν.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδιαφέρον από την εταιρεία για το σήμα και το όνομα των Κυπριακών Αερογραμμών είπε ότι η εταιρεία ήταν σε συζήτηση για κάποια στοιχεία ενεργητικού των ΚΑ. Εφόσον, είπε, το κράτος επιλέξει με τον οποιονδήποτε τρόπο να συνεχίσει την διαδικασία θα “εξετάσουμε το τι θα υπάρχει στο τραπέζι. Αυτό που έχει σημασία για τη Κύπρο, είναι το έργο, η ποιότητα, οι τιμές. Αυτά ορίζουν το τι συμβαίνει στην οικονομία της Κύπρου, στον τουρισμό, την απασχόληση κτλ”.

“Εμείς σε αυτό θέλουμε να ανταποκριθούμε διότι σαφώς έγινε κάτι την προηγούμενη εβδομάδα που μας ώθησε να αλλάξουμε τα σχέδιά μας”, είπε.

Ο κ. Βασιλάκης ανέφερε ότι αποτελεί στόχο μας να είμαστε η πρώτη επιλογή στον κόσμο και είπε ότι οι τιμές θα είναι λογικές στη βάση της ποιότητας που προσφέρει η εταιρεία.

Ερωτηθείς τί προτίθεται να κάνει η εταιρεία με την άδεια αερομεταφορέα, είπε ότι το δύσκολο από την Κύπρο, επειδή είναι μια μικρή αγορά, είναι ότι πρέπει να υπάρχει ικανό μέγεθος για να στηρίξει μια ανταγωνιστική παρουσία.

Όπως είπε, τα πιο πολλά τρίτα κράτη αναγνωρίζουν την κοινοτική ταυτότητα των αερομεταφορέων. Η Ρωσία όμως αντιμετωπίζει τα πράγματα με διμερή λογική έτσι η παρουσία τέτοιων συμφωνιών είναι αυτή που ώθησε την εταιρεία να κάνει την προσπάθεια να δημιουργήσει μια κυπριακή εταιρεία, επέκταση της Aegean. “Το κατά πόσον θα το ενεργοποιήσουμε ή όχι εξαρτάται από πολλά θέματα που είναι πολύ πολύπλοκα, όπως είναι η μη δυνατότητα υπέρπτησης στην Τουρκία”, είπε.

Ο κ. Βασιλάκης ανέφερε ότι είτε είναι ελληνική η εταιρεία είτε κυπριακή δεν αλλάζει το θέμα των προσλήψεων Κυπρίων.

Εξάλλου, προκειμένου να εξυπηρετήσει καλύτερα τους τακτικούς επιβάτες, η Aegean προτίθεται να αναγνωρίσει στην αντίστοιχη ανώτερη δική της βαθμίδα Gold του Miles + Bonus, τα μέλη του επιπέδου Elite της Cyprus Airways που θα επιλέξουν να  εγγραφούν στο πρόγραμμά της. Επίσης,  για όλα τα μέλη του Miles+Bonus, αλλά και όσα νέα μέλη από την Κύπρο εγγραφούν  στο πρόγραμμα μέχρι τις 28/2 θα προσφέρονται 50% περισσότερα μίλια για όλα τα απευθείας δρομολόγια από και προς την Κύπρο για όλο το 2015.

Ο Αντιπρόεδρος της Aegean δήλωσε ότι από την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Κύπρο θα προκύψουν ανάγκες για ακόμη 90 θέσεις πτητικού προσωπικού. Απαντώντας σε ερώτηση για προσλήψεις προσωπικού, είπε ότι έχει επικαιροποιηθεί αγγελία που είχε δημοσιευτεί τον Οκτώβρη αλλά δεν έχει καλυφθεί ακόμη καμία θέση. Πρόσθεσε ότι οι ανάγκες που θα προκύψουν θα περιλαμβάνουν ακόμη 90 θέσεις για το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας και είπε ότι ο στόχος είναι αυτές να καλυφθούν από προσωπικό από την Κύπρο.

Η Hermes χαιρετίζει Aegean και Blue Air
Ικανοποίηση για τα νέα δρομολόγια από την Κύπρο προς διάφορους προορισμούς της Ελλάδας, Ευρώπης και Μέσης Ανατολής που ανακοίνωσαν οι εταιρείες Aegean και Blue Air με στόχο την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου και της αναπλήρωσης του κενού που άφησαν με το κλείσιμο τους οι Κυπριακές Αερογραμμές, εκφράζει η Hermes Airports.

Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής αναφέρει ότι «χαιρετίζουμε τις αποφάσεις της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας Aegean και της ρουμανικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Blue Air, για ενδυνάμωση της παρουσίας τους στην Κύπρο. Καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά, τα νέα δρομολόγια των δύο εταιρειών προς διάφορους προορισμούς της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής».

Στη δήλωση αναφέρεται ότι «η διατήρηση αλλά και η ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της χώρας μας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τα αεροδρόμια μας, για αυτό και από δικής μας πλευράς, θα κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια».

Ο κ. Ασπρής σημειώνει ότι «εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τα νέα δρομολόγια και εκφράζουμε την πεποίθηση ότι αυτά θα συμβάλουν σημαντικά έτσι ώστε να αναπληρωθεί, το συντομότερο δυνατό, το κενό που άφησε πίσω του, το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών».

Ειδικότερα, συνεχίζει, «όσον αφορά στους σχεδιασμούς της Aegean, χαιρετίζουμε την απόφαση της εταιρείας, για μόνιμη παρουσία 4 αεροσκαφών της στην Κύπρο και τη σύνδεση της χώρας μας, με 14 προορισμούς. Ειδική μνεία αξίζει να γίνει στην συμπερίληψη νέων δρομολογίων από πλευράς της Aegean προς το  Λονδίνο- Heathrow, το Παρίσι, το Μόναχο, τη Ρώμη και το Μιλάνο».

Στη γραπτή δήλωση του κ. Ασπρή αναφέρεται ακόμα ότι «με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζουμε την απόφαση της αεροπορικής εταιρείας Blue Air, να δημιουργήσει νέα επιχειρησιακή βάση στην Κύπρο, πραγματοποιώντας τις πτήσεις Λάρνακα-Αθήνα και Λάρνακα-Θεσσαλονίκη. Η δυναμική είσοδος της Blue Air στην κυπριακή αγορά δημιουργεί σημαντικές προϋποθέσεις για μια υποσχόμενη ανάπτυξη της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας».

Η Hermes «σε συνεργασία με όλους το φορείς θα συνεχίσει χωρίς τυμπανοκρουσίες να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να υποστηρίζει παράλληλες ενέργειες που γίνονται, με στόχο πάντα την ενδυνάμωση της τουριστικής βιομηχανίας της πατρίδας μας και κατ’ επέκταση της Κυπριακής οικονομίας» καταλήγει η γραπτή δήλωση του Αδάμου Ασπρή.