Μ. Σιζόπουλος: Η πολιτική διαδρομή του Γ. Ομήρου κόσμησε το σοσιαλιστικό Κίνημα

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος αμέσως μετά την γνωστοποιηση  της παραίτησης του Γιαννάκη Ομηρου  με γραπτή δ’ηλωση του αναφέρει:marinos-sizopoulos

«Η απρόσμενη και εν πολλοίς αιφνιδιαστική παραίτηση του Γιαννάκη Ομήρου από τη θέση του Προέδρου της ΕΔΕΚ επιβάλλει σε όλα τα στελέχη και τα μέλη του Κινήματος την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τη νέα αυτή δύσκολη κατάσταση με ψυχραιμία, ομοθυμία και πνεύμα ενισχυμένης ενότητας του Κινήματος.
Στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η πατρίδα μας τόσο στα θέματα της οικονομίας όσο και του Κυπριακού η ΕΔΕΚ, το κόμμα με ιστορικές και πατριωτικές παρακαταθήκες, οφείλει να ανταποκριθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό στις υποχρεώσεις που επιβάλλουν οι συνθήκες αυτές. Η ανταπόκριση αυτή είναι ευθύνη τόσο της ηγεσίας όσο και των μελών του Κινήματος.
Η αγωνιστική και πολιτική διαδρομή του Γιαννάκη Ομήρου κόσμησε το σοσιαλιστικό Κίνημα της Κύπρου δεν θα παραμείνει αναξιοποίητη. Τα συλλογικά όργανα του Κινήματος στη βάση των καταστατικών διατάξεων, των δημοκρατικών διαδικασιών αλλά και των παραινέσεων του παραιτηθέντος Προέδρου θα κινήσουν τις διαδικασίες για την ομαλή λειτουργία του Κινήματος αλλά και την ομαλή και δημοκρατική συνέχιση της πολιτικής δράσης.»