Πλήγμα για το φοιτητόκοσμο το κλείσιμο των Κ.Αερογραμμών

 

Ηταν πάντα δίπλα στη φοιτητιώσα νεολαία, επισημαίνει η Προοδευτική

 

«Οι Κυπριακές Αερογραμμές με τον κρατικό τους χαρακτήρα ήταν πάντοτε εκείνες οι Αερογραμμές που 591020153-0.cyprus-airways-crewστάθηκαν σε ουκ ολίγες περιπτώσεις δίπλα στην φοιτητιώσα νεολαία μας. Ήταν αυτός ακριβώς, ο κρατικός του χαρακτήρας, που καθόριζε την ισορροπία μεταξύ ανάγκης κέρδους και εξυπηρέτησης του Κύπριου φοιτητή και εργαζόμενου που ταξίδευε μαζί τους. Ήταν η εταιρία που σε αρκετές περιπτώσεις αφουγκράστηκε το Κυπριακό φοιτητικό κίνημα είτε δίνοντας σε φοιτητικές ενώσεις του εξωτερικού δωρεάν εισιτήρια για τους άπορους φοιτητές, είτε καθορίζοντας εκπτώσεις σε όσους ήταν κάτοχοι της φοιτητικής ταυτότητας του Ο.Ν.Ε.Κ., είτε έδινε την δυνατότητα μεταφοράς περισσότερων κιλών στα φοιτητικά εισιτήρια όταν οι φοιτητές μας, μετακόμιζαν ουσιαστικά για το νέο τους φοιτητικό σπίτι στο εξωτερικό.>> Aυτά υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη αλλά και αγανάκτηση των φοιτητών , σε ακόμα μια αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, αυτής του κλεισίματος, των Κυπριακών Αερογραμμών. Οι τελευταίες εξελίξεις, υπογραμμίζεται, επιβεβαίωσαν αυτό που διαφαίνεται το τελευταίο αρκετό διάστημα, ότι δηλαδή, η Κυβέρνηση είχε από καιρό, συνειδητά αποφασίσει το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι, οι συνεχείς κινήσεις της Κυβέρνησης με τις μειώσεις των διαδρομών, πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας κ.α. έδειχνε ξεκάθαρα την εγκληματική αδιαφορία αυτής της Κυβέρνησης για το μέλλον του κρατικού αερομεταφορέα στην προσπάθεια να δώσει ακόμα ένα στρατηγικό κομμάτι της οικονομίας στο μεγάλο κεφάλαιο. Όπως βέβαια συνηθίζει η παρούσα κυβέρνηση εγκληματική αδιαφορία επιδεικνύει και για το αντίκτυπο των πολιτικών της, στους εργαζόμενους και τον λαό αυτής της χώρας, αφού ο τρόπος που έκλεισε τις Κυπριακές Αερογραμμές δείχνει την παντελή αδιαφορία της για το μέλλον των 560 οικογενειών που αφήνονται στην ανεργία.

Αναφέρονται επίσης  και τα ακόλουθα:

<<Οι Κυπριακές Αερογραμμές με τον κρατικό τους χαρακτήρα ήταν πάντοτε εκείνες οι Αερογραμμές που στάθηκαν σε ουκ ολίγες περιπτώσεις δίπλα στην φοιτητιώσα νεολαία μας. Ήταν αυτός ακριβώς, ο κρατικός του χαρακτήρας, που καθόριζε την ισορροπία μεταξύ ανάγκης κέρδους και εξυπηρέτησης του Κύπριου φοιτητή και εργαζόμενου που ταξίδευε μαζί τους. Ήταν η εταιρία που σε αρκετές περιπτώσεις αφουγκράστηκε το Κυπριακό φοιτητικό κίνημα είτε δίνοντας σε φοιτητικές ενώσεις του εξωτερικού δωρεάν εισιτήρια για τους άπορους φοιτητές, είτε καθορίζοντας εκπτώσεις σε όσους ήταν κάτοχοι της φοιτητικής ταυτότητας του Ο.Ν.Ε.Κ., είτε έδινε την δυνατότητα μεταφοράς περισσότερων κιλών στα φοιτητικά εισιτήρια όταν οι φοιτητές μας, μετακόμιζαν ουσιαστικά για το νέο τους φοιτητικό σπίτι στο εξωτερικό. Το νέο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στο ντόπιο και ξένο μεγάλο κεφάλαιο έχει να φέρει μαζί του την νέα στυγνή λογική του απόλυτου κέρδους με ότι αυτό συνεπάγεται για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους του τόπου.
Ως Προοδευτική Κ.Φ., εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους των Κυπριακών Αερογραμμών και στις οικογένειες τους που αυτή την στιγμή ζητούν εξηγήσεις και ανάληψη ευθυνών από την Κυβέρνηση. Επίσης εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας τόσο για την δυνατότητα, όσο και για το κόστος που θα επωμίζονται οι Κύπριοι φοιτητές του εξωτερικού για τις πτήσεις από και προς τους χώρους σπουδών τους, από εδώ και πέρα, που οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν «προσγειωθεί» βάση καλά προμελετημένου κυβερνητικού σχεδίου.>>