ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Σίμου Ιωάννου για δημαρχία Αμμοχώστου

ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Σίμου Ιωάννου για την δημαρχία της Αμμοχώστου.Την υποψηφιότητα του Σ.Ιωάννου που προέρχεται από το ΑΚΕΛ ,  επικύρωσε και η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη ΑΚΕΛ Αμμοχωστου χθες βράδυ και έτσι τερματίζεται η ονοματολογία γύρω από το ζήτημα.simos

Η χθεσινή απόφαση του Πολιτικού Γραφείου   του ΔΗΣΥ να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του  διπλωμάτη Παύλου Αναστασιάδη τον οποίο είχε προτείνει το ΑΚΕΛ μαζί με  το ονομα του Σίμου Ιωάννου για να επιλεγεί ένας εκ των δύο ως υποψήφιοι  κοινής αποδοχής, δεν αλλοιώνει το αποτέλεσμα και έτσι ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ κλείδωσαν με την υποψηφότητα του Σίμου Ιωάννου.

Χθες το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ αποφάσισε όπως αποδεχτεί ως υποψήφιο κοινής αποδοχής τον πρέσβη Παύλο Αναστασιάδη, ο οποίος ήταν μέσα στους προτεινόμενους εκ μέρους του ΑΚΕΛ .

Σε σχετική ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει πως «από το ξεκίνημα της διαδικασίας πλήρωσης της θέσης του Δημάρχου Αμμοχώστου, κινήθηκε προσηλωμένος στο στόχο της επανένωσης της Κύπρου και της επιστροφής της Αμμοχώστου».

Σκοπός, προσθέτει, είναι μέσω της διαδικασίας αυτής να σταλεί και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, το ξεκάθαρο μήνυμα ότι πάνω από όλα είναι ο αγώνας για επανένωση του τόπου και η επιστροφή της Αμμοχώστου, με έναν υποψήφιο κοινής αποδοχής που συμμερίζεται αυτούς τους στόχους.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει πως παρόλο που πρότεινε ικανά κομματικά στελέχη αλλά και από τον ευρύτερο του χώρο αλλά και την κοινωνία, δεν κατέστη δυνατή η συναίνεση σε υποψηφιότητα προερχόμενη από τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

«Παρά ταύτα κάνοντας πράξη αυτό που θεωρούμε υπέρτατο, την επανένωση της Κύπρου και την επιστροφή της Αμμοχώστου, το Πολιτικό Γραφείο αποφάσισε όπως αποδεχτεί ως υποψήφιο κοινής αποδοχής τον πρέσβη κ. Παύλο Αναστασιάδη που πληρεί τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις και θα αγωνιστεί για αυτές και ήταν μέσα στους προτεινόμενους και εκ μέρους του ΑΚΕΛ και εκ μέρους του ΔΗΚΟ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Να σημειώσουμε ωστόσο ότι η πρόταση για Παύλο Αναστασιάδη ή Σίμο Ιωάννου έγινε μόνο από πλευράς ΑΚΕΛ και όχι από το ΔΗΚΟ.Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι την υποψηφιότητα Σίμου Ιωάννου που προτάθηκε από το ΑΚΕΛ το 2016 είχε υποστηρίξει και το ΔΗΚΟ.

Τωρα αναμένεται να διαφανει τι θα πράξει ο ΔΗΣΥ  καθότι τα υπολοιπα κόμματα υποστηρίζουν άλλους υποψηφίους

Η ΕΔΕΚ προκρίνει πιθανή  υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή της Γιώργου Βαρνάβα, ενώ την Πέμπτη  το Κίνημα Αλληλεγγύη με ανακοίνωση του κάλεσε σε ψήφο υπέρ του Λοίζου Αυξεντίου.

Οι εκλογές για τη Δημαρχία Αμμοχώστου αναμένεται να πραγματοποιηθούν, εκτός απροόπτου, στις 25 Αυγούστου.

Υποψηφιότητα για τη δημαρχία Αμμοχώστου εξάγγειλε πριν μερικές μέρες και ο Ανδρέας Λόρδος , γιός του πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ Ντίνου Λόρδου.