Η Ιερά Σύνοδος εκλέγει σήμερα τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου

Συνέρχεται, στις 19:00, σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου για να επικυρώσει το αποτέλεσμα των εκλογών της πρώτης φάσης για την ανάδειξη νέου Μητροπολίτη Κιτίου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019, και να καταρτίσει Unknown-2το τριπρόσωπο, εκ των τριών πλειονοψηφισάντων προσώπων.

Στη συνέχεια, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου θα εκλέξουν το νέο Μητροπολίτη, εκ του τριπρόσωπου, το οποίο, με βάση τα αποτελέσματα της Κυριακής, αποτελείται από τον Επίσκοπο Αρσινόης Νεκτάριο, τον Αρχιμανδρίτη Ευμένιο Σιήππη και τον Επίσκοπο Νεαπόλεως Πορφύριο.

Μετά την εκλογή, εν πομπή η Ιερά Σύνοδος θα μεταβεί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, όπου και θα υπογραφεί η πράξη της εκλογής.

Στις εκλογές της Κυριακής ο χωρεπίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος αναδείχθηκε νικητής της πρώτης φάσης των εκλογών για τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου, εξασφαλίζοντας το 70,24% των ψήφων.

Ακολούθησε ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος που έλαβε ποσοστό 29,25%.

Σε ανακοίνωσή της η Εκκλησία της Κύπρου ανέφερε ότι με τις εκλογές για τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου, η πρώτη φάση διεξήχθη την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019, όλα έχουν λειτουργήσει ομαλά.

Παράλληλα παραθέτει πιο κάτω τα τελικά αποτελέσματα, τα οποία έχουν δοθεί στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου:

             Σύνολο Εκλογικών Κέντρων             58
Αριθμός Εγγεγραμμένων Εκλογέων       43,856
Αριθμός Εκλογέων που ψήφισαν       10,801
Άκυρα Ψηφοδέλτια              86
Λευκά Ψηφοδέλτια              42
Αριθμός Έγκυρων Ψηφοδελτίων       10,673
Ποσοστό Προσέλευσης        24.63%
Ποσοστό Άκυρων Ψηφοδελτίων        0.80%
Ποσοστό Λευκών Ψηφοδελτίων         0.39%
Ποσοστό Έγκυρων Ψηφοδελτίων       98.81%

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΝΟΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ Αρ. Ψήφων Ποσοστό
1ος ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΣΙΝΟΗΣ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΠΥΡΟΥ 7,497 70.24%
2ος ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ κ. ΕΥΜΕΝΙΟΣ ΣΙΗΠΠΗΣ 3,122 29.25%
3ος ΑΛΛΟΙ 54 0.41%

 

Εξάλλου σε γραπτή δήλωσή του ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος, συνεχάρη τον Χωρεπίσκοπο Αρσινόης Νεκτάριο για το ποσοστό προτίμησης που έχει λάβει, το οποίο όπως είπε τον τιμά ιδιαίτερα.

Την ίδια ώρα ευχαρίστησε τις χιλιάδες των μελών της Μητρόπολης που τον τίμησαν με την ψήφο τους.