Επιστρέφει στις δόξες της η Ομόνοια

Επιστρέφει στις δόξες της η Ομόοια και οι οπαδοί της άρχισαν να αναπνέουν τον αέρα της αισιοδοξίας.Χθες βράδυ στην  6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος η Ομόνοια νίκησε  με 2-1 τον Ερμή στο ΓΣΠ.

omopote45Παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές από το 15′ λόγω αποβολής του Μορέιρα, η Ομόνοια έφτασε στη νίκη με τέρματα που πέτυχαν στο 30′ ο Ποτέ και στο 81′ ο Φοφανά.

Ο Λουίς Μοράν είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 για τον Ερμή στο 43′.Στο 85′ αποβλήθηκε και ο Τσίνα του Ερμή.Η Ομόνοια ανέβηκε στους 10 βαθμούς ενώ ο Ερμης έμεινε στους 7.

Αναλυτικότερα:

Η νίκη επί του Ερμή  είναι τεράστιας σημασίας για την Ομόνοια. Με 10 παίκτες από το 15΄ , αφού προηγήθηκε στο σκορ και δέχτηκε ισοφάριση κόντρα στη ροή του αγώνα, κατάφερε να κερδίσει με γκολ του Φοφανά. Οι πράσινοι με το αριθμητικό ντεζαβαντάζ απέδωσαν καλύτερα από τον Ερμή, έδειξαν αποφασιστικότητα, πάθος και τίμησαν τη φανέλα. Η αλλαγή του Ρούμπιο στο 80΄αποδείχτηκε χρυσή, αφού ο Ισπανός ξεκίνησε όλη τη φάση για το γκολ. Ο Ερμής δεν ανταποκρίθηκε, ειδικά στο διάστημα που έμεινε με παίκτη παραπάνω, είχε το δεύτερο ρόλο στο παιχνίδι.

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε σε χαμηλό τέμπο και δεν έστελνε σημάδια για συγκινήσεις. Στο 15΄άλλαξαν όλα με την αποβολή Μορέιρα (τραγική ολιγωρία του Σκαραμοτσίνο), όταν απέκρουσε εκτός περιοχής το πλασέ του Ονίλο. Ο Νικολαϊδης έκρινε πως η απόκρουση έγινε με το χέρι (η μπάλα σε ένα από τα τέσσερα ριπλέι δείχνει να κτυπά στον αγκώνα του Μορέιρα) και έβγαλε τη κόκκινη. Με 10 παίκτες η Ομόνοια ανέβηκε, ο Ερμής αντίθετα βγήκε εντελώς έξω από τα νερά του. Στο 30΄απείλησε με τον Γκρικαλασβίλι (απέκρουσε ο Μπογκαντίνοφ) και στο επόμενο λεπτό, ο γεωργιανός κατέβασε με το κεφάλι στον Ποτέ που πλάσαρε ιδανικά. Τα επόμενα λεπτά, έδειξαν πως οι γηπεδούχοι δεν θα είχαν πρόβλημα να διατηρήσουν το προβάδισμα. Αλλά πάλι πλήρωσαν μία ολιγωρία. Σουτ από τα 25 μέτρα του Ταραλίδη στο 42΄ασταθής απόκρουση του Γεωργαλλίδη, δύο παίκτες του Ερμή βρέθηκαν στη περιοχή με τον Μαργκάσα (δεν βγήκε έγκαιρα και τους κάλυψε) και ο Μοράν πλάσαρε εύκολα για το 1-1.

Ο Ερμής είχε τη πρώτη καλή φάση στην επανάληψη, στο 50΄με τον Παλαζουέλος να σουτάρει (μετά από αδράνεια της άμυνας), η μπάλα να κτυπά στον Σερτζίνιο και να περνά δίπλα από τη δοκό του εξουδετερωμένου Γεωργαλλίδη. Η Ομόνοια ήταν πάντως πιο κινητική και ο Παπαβασιλείου για ν΄αλλάξει τα πράγματα έκανε μέχρι το 60΄τρεις αλλαγές (Μπελούσο, Μπέμπα, Παπαθανασίου). Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο βολικά για τους γηπεδούχους με τον Τσίνα να βλέπει δεύτερη κίτρινη μετά που ανέτρεψε το Ρούμπιο. Το 2-1 έμεινε μέχρι χωρίς κάποια μεγάλη φάση. – See more at: http://www.sigmalive.com/sports/football/cyprus/a-league/167408#sthash.Pqh5slxp.dpuf

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Χρίστος Νικολαίδης.