Αντιεπιστημονικές θεωρίες μητροπολίτη Νεόφυτου Μόρφου για την ομοφυλοφιλία

Ο  Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, πριν ένα μήνα σε ομιλία του στη Λευκωσία, μίλησε για την ομοφυλοφιλία, υποστηρίζοντας ότι ο Γέροντας Πορφύριος, του είχε πει ότι σχετίζεται με την σεξουαλική συμπεριφορά των γονέων και ιδιαιτέρως με τις προτιμήσεις της μητέρας. 1-18

Η τοποθέτηση του κάνει τον γύρο του διαδικτύου με επιστήμονες να εκφράζουν έκπληξη για τις αντιεπιστημονικές τοποθετήσεις οι οποίες όπως υποστηρίζουν προσβάλλουν πρωτίστως τις μητέρες ομοφυλόφιλων παιδιών.

«Είναι πρόβλημα που συνήθως το μεταφέρουν οι γονείς εις το παιδί. Και αυτό συμβαίνει την ώρα της σεξουαλικής πράξης ή κατά τη διάρκεια της κυοφορίας, όταν γίνεται σεξουαλική πράξη των γονέων, όχι φυσιολογική, αλλά πρωκτική» τόνισε αρχικά ο Μητροπολίτης.

Και πρόσθεσε: «Αυτό όταν αρέσει στη γυναίκα, δημιουργείται επιθυμία και η επιθυμία μεταφέρεται στο κυοφορούμενο βρέφος. Όπως μεταφέρονται και τα χαρίσματα»

 Οι συγκεκριμένες δηλώσεις προκάλεσαν αντιδράσεις  με αρκετούς χρήστες του διαδικτύου να σχολιάζουν με τον δικό τους, γλαφυρό τρόπο την τοποθέτηση του Μητροπολίτη.