Στις 27 Ιανουαρίου η δίκη Aristo

Στις 27 Ιανουαρίου ορίστηκε εκ νέου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου για ακρόαση η υπόθεση Aristo, που αφορά το διαχωρισμό οικοπέδων.ÅÑÅÕÍÇÔÉÊÇ ÅÐÉÔÑÏÐÇ ÄÇÌÏÓÉÁ ÁÊÑÏÁÓÇ - ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÁÑÉÓÔÏÄÇÌÏÕ

Στο Κακουργιοδικείο έχουν παραπεμφθεί ο ιδρυτής της εταιρείας Θεόδωρος Αριστοδήμου , η σύζυγος του Ρούλα, επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος του ομίλου Aristo, o σχεδιαστής της εταιρείας Χρίστος Σολομωνίδης και ο πρώην δημοτικός μηχανικός του Δήμου Πάφου Σάββας Σάββα.

Η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Δώρα Σωκράτους έκανε αποδεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης που υπέβαλαν αίτημα για αναβολή λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας για άλλες υποθέσεις, όπως της Δρομολαξιάς και του ΤΕΠΑΚ, για περίοδο δύο εβδομάδων, σημειώνοντας πως η καλή προετοιμασία των συνηγόρων υπεράσπισης είναι απαραίτητη για την υπεράσπιση των πελατών τους , αλλά θα συμβάλει επιπρόσθετα – όπως είπε- στη συντόμευση της διαδικασίας.

Η κ. Σωκράτους σημείωσε πως το Δικαστήριο άκουσε τους συνηγόρους υπεράσπισης και το αίτημα αναβολής που υπέβαλαν και πως η ικανοποίηση του αιτήματος αφορά την ευχέρεια του Δικαστηρίου.

Αναφέρθηκε επίσης, στο βεβαρημένο πρόγραμμα του Κακουργιοδικείου προσθέτοντας ωστόσο, πως το Δικαστήριο χαρακτηρίζει δικαιολογημένο το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης.

Επεσήμανε ωστόσο πως το Δικαστήριο ικανοποιεί για πρώτη και τελευταία φορά το αίτημα της αναβολής.

Διέταξε επίσης όπως οι κατηγορούμενοι είναι παρόντες με τους ίδιους περιοριστικούς όρους

Συγκεκριμένα, έκαστος από τους κατηγορούμενους να υπογράψει προσωπική εγγύηση 100 χιλ. ευρώ με ένα αξιόχρεο εγγυητή της έγκρισης του πρωτοκολλητή, τα ονόματα και των τεσσάρων κατηγορουμένων να τεθούν στο stop list, ενώ και οι τέσσερις κατηγορούμενοι να παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Η κατηγορούσα αρχή, που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Νίνο Κέκκο, δεν έφερε ένσταση στο αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης και σημείωσε πως για το αίτημα της ένστασης είχε ειδοποιηθεί και από το συνήγορο υπεράσπισης του σχεδιαστή Χρίστου Σολομωνίδη, Μιχάλη Πική.

Ο κ. Πικής αναφέρθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου στην αδιάκοπη προετοιμασία του για την υπόθεση της Δρομολαξιάς αλλά και στον τεράστιο όγκο εργασίας που επιβάλλεται να κάνει σε σχέση με την έφεση της καταδικαστικής απόφασης και ζήτησε αναβολή δύο εβδομάδων.

Αίτημα αναβολή υπέβαλε στο Δικαστήριο και ο συνήγορος υπεράσπισης του Σ. Σάββα, κ. Στεφάνου αλλά και ο συνήγορος υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου , Γιώργος Παπαϊωάννου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαϊωάννου είπε πως η προετοιμασία των συνηγόρων υπεράσπισης θα συμβάλει στην απλοποίηση της διαδικασίας.

Τόσο ο ιδιοκτήτης της Aristo, η σύζυγος του και οι εργαζόμενοι στο Δήμο και στην εταιρεία που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση, αντιμετωπίζουν 32 κατηγορίες, για απόπειρα νομιμοποίησης εσόδων με παράνομες δραστηριότητες, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, εξασφάλιση εγγραφής με ψεύτικες παραστάσεις, κατάχρηση εξουσίας, ψευδή πιστοποιητικά από δημόσιο λειτουργό και απόσπαση περιουσίας με ψεύτικες παραστάσεις.

Επιπρόσθετα, ο πρώην δημοτικός μηχανικός του Δήμου Πάφου, Σάββα Σάββα, αντιμετωπίζει άλλες τέσσερις κατηγορίες (δηλαδή συνολικά 36) του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, κατάχρηση εξουσίας και δόλο και κατάχρηση εξουσίας από δημόσιο λειτουργό.

Οι κατηγορούμενοι δεν παραδέχονται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Το Κακουργιοδικείο αποτελείται από την Πρόεδρό του Δώρα Σωκράτους, την Ανώτερο Επαρχιακό Δικαστή Λία Μάρκου, και τον Επαρχιακό Δικαστή του Κακουργιοδικείου Μιχάλη Δρουσιώτη.