ΗΠΑ και Βρετανία ετοιμάζονται να διασπείρουν ψευδείς πληροφορίες εναντίον Ρώσων αξιωματούχων

 

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και της Βρετανίας 3860634 ετοιμάζουν να διασπείρουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τον στενό κύκλο του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ρώσου υπουργού Άμυνας, σύμφωνα με στρατιωτική διπλωματική πηγή.

Η ίδια πηγή δήλωσε πως η «επίθεση παραπληροφόρησης» είναι στοχευμένη προκειμένου να δικαιολογήσει ένα νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα μία αντι-Ρωσική καμπάνια, οργανωμένη από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, με στόχο τη δυσφήμηση των προσώπων που συγκροτούν τον στενό κύκλο του Ρώσου Προέδρου, όπως επίσης και της ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας. Στο πλαίσιο των προκλητικών τους ενεργειών, ειδικοί από τις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας, κατασκευάζουν ψεύδη σε βάρος της Ρωσικής κυβέρνησης», σημείωσε η πηγή.

Οι ψευδείς πληροφορίες θα καταλήξουν σε Μέσα Ενημέρωσης που ελέγχονται από ιδρύματα τα οποία ελέγχονται από επιχειρηματίες όπως ο Τζορτζ Σόρος και ο Ουίλιαμ Μπράουντερ.

Η πηγή προσθέτει ότι η «εκστρατεία δυσφήμισης» θα προωθηθεί σε πρακτορεία ειδήσεων χρηματοδοτούμενα από τις ΗΠΑ, όπως το Radio Freedom και το Current Time.

Σύμφωνα με την έκθεση, η καμπάνια παραπληροφόρησης κατά της Ρωσικής ηγεσίας, που αποτελείται από κατασκευασμένα και προκατηλημένα δημοσιεύματα, συντιστά ευθεία περέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας.

Πηγή:   Sputnik