Κροκοδείλια δάκρυα από την Κυβέρνηση για το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών

 

Kροκοδείλια δάκρυα και υποκριτικές αναφορές για τον λουκέτο που η ίδια προσχεδιασμένα φαίνεται να μεθόδευσε για το λουκέτο των Κυπριακών Αερογραμμών εκφράζει η κυβέρνηση. Δια του κυβερνητικού εκπροσώπου της παρουσιάστηκε να <<θλίβεται>> από τη μια για την κατάληξη της Εταιρείας και την ίδια ώρα να χαρακτηρίζει το ότι συνέβη αναπόφευκτη εξέλιξη.4628_mid

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος διατύπωσε τον ισχυρισμό πως το κλείσιμο των ΚΑ ήταν αναπόφευκτο “μετά τα όσα έγιναν και διαχρονικά από μέρους Κυβερνήσεων, διοικήσεων αλλά και εργαζομένων”, προσθέτοντας παράλληλα ότι “κυριότερα όμως και πάνω από όλα ήταν γιατί κάποιοι άλλοι, το 2012, χωρίς έγκριση από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, έδωσαν παράνομα δεκάδες εκατομμύρια επιχορήγηση στις ΚΑ, λεφτά τα οποία τώρα η ΕΕ απαιτεί από την εταιρεία να τα επιστρέψει πίσω στο κράτος”.
Δεδομένων των συνθηκών και των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, υπέδειξε, αυτό ήταν αδύνατο να γίνει και γι αυτό ήταν μοιραίο να καταλήξει στο κλείσιμο η εταιρεία, ενώ την ίδια ώρα διαμήνυσε πως η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, από την ανάληψη των καθηκόντων της, κατέβαλε κάθε  προσπάθεια ώστε να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη.

Δυστυχώς, πρόσθεσε, αυτό δεν κατέστη δυνατόν, “όμως έχει γίνει σχεδιασμός έτσι ώστε κανένας εργαζόμενος να μην χάσει όσα δικαιούται από τα ταμεία προνοίας και τα συνταξιοδοτικά ταμεία και να αποζημιωθεί με τους ανάλογους μισθούς που προνοεί η νομοθεσία, η Κύπρος να μην μείνει χωρίς πτητικό πρόγραμμα στους προορισμούς που πετούσαν οι ΚΑ, αλλά και να διασφαλιστεί το επιβατικό κοινό το οποίο είτε βρίσκεται στο εξωτερικό, είτε έχει εισιτήρια για να πετάξει με τις ΚΑ”.

Επανέλαβε δε την αναφορά των δυο αρμόδιων Υπουργών πως θα καταβληθεί προσπάθεια να ξαναδημιουργηθεί μια νέα κυπριακή εταιρεία, ιδιωτικών συμφερόντων, με το όνομα και το λογότυπο των Κυπριακών Αερογραμμών “τα οποία η Κυβέρνηση μερίμνησε να κατοχυρώσει, ώστε να ξαναδούμε και το σήμα αλλά και το όνομα στους αιθέρες, υπό διαφορετικές συνθήκες”.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το χειρισμό του θέματος, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υποστήριξε πως “πολλά έγιναν στο παρελθόν που δεν έπρεπε να γίνουν και αυτό έπρεπε να μας παραδειγματίσει”.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι με πόνο ψυχής όλοι μας είδαμε το κλείσιμο των ΚΑ, πρόσθεσε, γιατί “όλοι μας ήμασταν συναισθηματικά συνδεδεμένοι μαζί τους.