Σικέ παιγνίδια: Στο κελί ο διαιτητής Μιχάλη Σπύρου – την Παρασκευή η απόφαση για Μιχ.Αργυρού

Σύμφωνα με καταγγελία  ζητούσε αλλοίωση αποτελεσμάτων  υπέρ συγκεκριμένων ομάδων που ανήκουν στη δεξιά παράταξη, δηλαδή στο κόμμα του ΔΗΣΥ

Αδικήματα που αφορούν διέγερση για διάπραξη ποινικού αδικήματος, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, κατάχρηση εξουσίας, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος και συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, διερευνά η Αστυνομία Λεμεσού εναντίον του 56χρονου Μιχάλη Σπύρου, πρώην μέλους της επιτροπής διαιτησίας της ΚΟΠ, ο οποίος το μεσημέρι τέθηκε υπό 4ήμερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.CNA_M3961461e3de34d5686b6df12619c24e0

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, υπάρχει γραπτή καταγγελία ότι ο ύποπτος, κατά το 2010 – 2011 που διατελούσε μέλος της επιτροπής διαιτησίας της ΚΟΠ, σε 4 διαφορετικές περιπτώσεις προσπάθησε να πείσει διαιτητή να αλλοιώσει αποτέλεσμα υπέρ συγκεκριμένων ομάδων της αρεσκείας του, με αντάλλαγμα την ανέλιξη του και τη θετική αξιολόγηση του, παρά από τα όποια διαιτητικά λάθη.

Ο συγκεκριμένος διαιτητής από τη Λεμεσό, σε κατάθεσή του, ανέφερε ότι ο ύποπτος άρχισε να του τηλεφωνεί κατά το 2010, με σκοπό να βοηθά συγκεκριμένα παιχνίδια συγκεκριμένων ομάδων, “και του ζητούσε να βοηθά ομάδες που ανήκουν στη δεξιά παράταξη, δηλαδή στο κόμμα του ΔΗΣΥ”.

Συνολικά ο διαιτητής αναφέρθηκε σε τέσσερα παιχνίδια για τα οποία δέχθηκε τηλεφωνήματα από τον 56χρονο και συγκεκριμένα για αγώνα της Γ` κατηγορίας μεταξύ Σπάρτακου Κιτίου και Διγενή Ορόκλινης, αγώνα Δ` κατηγορίας που διεξήχθη μεταξύ Κωνσταντίνου και Ευριπίδη Τραχωνίου εναντίον Φοίνικα Αγ.Μαρίνας Χρυσοχούς και δυο αγώνες U21 μεταξύ Άρη Λεμεσού – Ομόνοιας Λευκωσίας και Πάφου – Ομόνοιας Λευκωσίας.

Ο ύποπτος αρχικά αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση ενώ σήμερα προέβαλε σε γραπτή κατάθεση του κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

Η Αστυνομία επεσήμανε στο δικαστήριο πως πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία σχετίζεται με τις γραπτές καταγγελίες που προέβηκε ο διαιτητής Μάριος Παναγή κι εάν ο ύποπτος αφεθεί ελεύθερος μπορεί να επηρεάσει μαρτυρίες οποίες θα ληφθούν τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα, συνέχισε, μέχρι στιγμής λήφθηκαν 15 καταθέσεις και ερευνήθηκαν τα γραφεία της ΚΟΠ, ενώ αναμένεται να ληφθούν πέραν των 30 καταθέσεων από τις Επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού – από προέδρους και παράγοντες των 8 ομάδων που εμπλέκονται, από 6 συγκεκριμένους διαιτητές και συμπληρωματική κατάθεση από τον παραπονούμενο διαιτητή. Επίσης, θα ληφθεί κατάθεση από τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής διαιτησίας της ΚΟΠ που θήτευσαν με τον ύποπτο, από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και από το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του υπόπτου για περίοδο 4 ημερών, αίτημα το οποίο ενέκρινε το δικαστήριο.

Την Παρασκευή διάταγμα κράτησης για το  Μιχάλη Αργυρού

Την Παρασκευή το πρωί θα αποφασίσει το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αν θα παραμείνει υπό κράτηση ο Μιχάλης Αργυρού, ο οποίος είχε συλληφθεί χθες σε σχέση με την υπόθεση που αφορά τις καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή για στημένους αγώνες στο κυπριακό πρωτάθλημα.argyrou,argirou

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι στη σημερινή δικάσιμο, το Δικαστήριο διέταξε όπως ο κ. Αργυρού παραμείνει υπό κράτηση απόψε για να αποφασίσει αύριο το πρωί αν θα παραταθεί η κράτησή του.

Το αίτημα της Αστυνομίας ήταν όπως εκδοθεί διάταγμα κράτησης του υπόπτου για τέσσερις ημέρες.

Ο Μιχάλης Αργυρού είναι ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών.