Αντιπαράθεση Β.Γ.Εισαγγελέα με Γ.Γ. ΑΚΕΛ

Σε προσβλητικές αναφορές προς το πρόσωπό του και απειλές από πλευράς του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, σχετικά με την απόφαση του Δικαστηρίου για την υπόθεση της Δρομολαξιάς, ÂÏÕËÇ - ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÐÑÏÛÐÏËÏÃÉÓÌÏÕ - ÁÍÔÑÏÓ ÊÕÐÑÉÁÍÏÕαναφέρεται ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου,rikkos_erotokritou_0 προσθέτοντας πως τέτοιες συμπεριφορές υπονομεύουν τους θεσμούς.

“Μετά τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρου Κυπριανού, στη μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα», σήμερα 7 Ιανουαρίου 2015, που ισοδυναμούν με ένα κατ’ επανάληψη παραληρηματικό ξέσπασμα για δήθεν στημένη ανάκριση, δίωξη και καταδίκη στην υπόθεση της Δρομολαξιάς, από τις ανακριτικές και δικαστικές Αρχές, που στόχο έχουν τα καταδικασθέντα στελέχη του ΑΚΕΛ, είμαι υποχρεωμένος, μετά και τις ρητές προσβλητικές αναφορές στο πρόσωπό μου, ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, μαζί με τις απειλές που τις συνόδευαν, να υπενθυμίσω πως τέτοιες συμπεριφορές, επιεικώς και όχι μόνο, υπονομεύουν τους θεσμούς και ισοδυναμούν με βάναυση προσβολή της κοινής λογικής της δημοκρατικής μας κοινωνίας” αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Ερωτοκρίτου.

Σχολιάζει ότι “η επιχειρούμενη, απαράδεκτη πολιτικοποίηση μιας σαφώς ποινικής υπόθεσης που άρχισε, αλλά απέτυχε με αποδεδειγμένο τρόπο, μέσα στο Δικαστήριο και συνεχίζεται δημόσια εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ και μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης, γιατί απλώς δεν του αρέσει, είμαι βέβαιος ότι κρίνεται από την κοινωνία, με τον αρμόζοντα τρόπο”.

Απάντηση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ

 

Αμεση ήταν η απάντηση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού στη δήλωση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κ. Ρίκκου Ερωτοκρίτου ο οποίος με γραπτή δήλωση του επισημαίνει:

«Στις μεσημβρινές μου δηλώσεις στο ΡΙΚ είπα απλώς την αλήθεια. Αυτό είναι που ενόχλησε το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα.
Ισχυρίζεται ο κ. Ρίκκος Ερωτοκρίτου ότι οι δηλώσεις μου αναφορικά με τη στημένη δίκη για την υπόθεση της Δρομολαξιάς υπονομεύουν τους θεσμούς. Δυστυχώς, επί των ημερών της Κυβέρνησης του κ. Αναστασιάδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού, επί των ημερών του κ. Ερωτοκρίτου στη Νομική Υπηρεσία, οι θεσμοί υπονομεύονται από κάποιους από τους εκφραστές τους.
Οι θεσμοί υπονομεύονται όταν η ψευδής μαρτυρία ενός και μόνο ατόμου, κρίνεται επαρκής για να καταδικαστούν και να φυλακιστούν αθώοι άνθρωποι.
Υπονομεύονται οι θεσμοί όταν υπάρχουν τεκμήρια που βοούν για το πώς στήθηκε η υπόθεση της Δρομολαξιάς σε βάρος στελεχών του ΑΚΕΛ, όμως οι θεσμοί και οι θεματοφύλακες τους παριστάνουν πως ούτε είδαν, ούτε άκουσαν.
Ο κ. Ερωτοκρίτου ισχυρίζεται πως με τις δηλώσεις μου «προσβάλλεται βάναυσα η κοινή λογική της δημοκρατικής κοινωνίας». Η κοινή λογική και οι θεσμοί πλήττονται από τη στιγμή που τα ηχητικά ντοκουμέντα πιστοποιούν πως υπήρξε συναλλαγή, μετατρέποντας σε θύμα και απαλλάσσοντας ένα από τους εμπνευστές της υπόθεσης της Δρομολαξιάς, αλλά και πολλά άλλα θαυμαστά που ακούστηκαν στη δίκη και όμως η Νομική Υπηρεσία και η ανακριτική ομάδα αρνήθηκαν να τα διερευνήσουν.
Με τέτοιες συμπεριφορές είναι που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας έχασε την πίστη του προς τους θεσμούς της Δικαιοσύνης. Σε αυτό συνέβαλε και ο ίδιος ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.»