Μουσιασμένοι στο ΔΗΣΥ αλλά ο Αβ.Νεοφύτου δηλώνει ότι ο «στόχος επετεύχθη»

Μούδιασμα επικταεί στο ΔΗΣΥ με τις απώλειες ψηφων που σημείωσε  ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Αβ.Νεοφύτου δηλ΄νει ικανοποιημενος.imagew-6.aspx

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του κόμματος και μετά την επιστροφή του από τη  συνάντηση που είχε στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο Αναστάσιάδη ανέφερε:

«Το αποτέλεσμα των εκλογών εκπληρώνει τον στόχο που είχαμε θέσει ως Δημοκρατικός Συναγερμός: να παραμείνουμε η πρώτη πολιτική δύναμη και να διατηρήσουμε τις δύο έδρες στο ευρωκοινοβούλιο. Εκεί ανήκουμε και εκεί θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις μάχες μας για την Κύπρο και για την Ευρώπη.

Ο στόχος επιτεύχθηκε απέναντι σε μια πρωτοφανή ομοβροντία μηδενισμού από την αντιπολίτευση. Είναι η έκτη συνεχόμενη νίκη για το Δημοκρατικό Συναγερμό από το 2013. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ευρώπη, κόμμα εξουσίας να παραμείνει πρώτη πολιτική δύναμη έχοντας να αντιμετωπίσει τις πρωτοφανείς συνθήκες που αντιμετώπισε η Κύπρος.

Ταυτόχρονα όμως αναγνωρίζουμε ότι η κοινωνία έχει στείλει ένα μήνυμα όχι μόνο προς την κυβερνητική παράταξη, αλλά συνολικά στο πολιτικό σύστημα.

Η άνοδος του εθνικιστικού κόμματος, ακόμη κι αν δεν εξέλεξε ευρωβουλευτή, δεν μπορεί παρά να μας προβληματίσει. Θα πρέπει να αφουγκραστούμε την κοινωνία και να αντιμετωπίσουμε τα αίτια που «γεννούν» αυτό το φαινόμενο.  Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα αναλύσουμε με σοβαρότητα το  εκλογικό αποτέλεσμα. Και όπου χρειάζεται θα προχωρήσουμε σε οποιεσδήποτε αλλαγές χρειαστούν.

Κορυφαία προτεραιότητα μας όμως παραμένει, σε συνεργασία με την κυβέρνησή μας, να προχωρήσουμε στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Στη σημερινή εκλογή συμμετείχε και ένας σημαντικός αριθμός Τουρκοκυπρίων.

Θεωρούμε όπως το δηλώσαμε εξαρχής, θετική τη συμμετοχή τους, διότι αποτελεί την πιο έμπρακτη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και παραγνώριση του ψευδοκράτους.

Οι εκλογές απόψε έχουν τελειώσει. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Ο τόπος περνά μια δύσκολη περίοδο λόγω της τουρκικής επιθετικότητας. Είναι κρίσιμο αυτή τη στιγμή να πετύχουμε εθνική συνεννόηση και την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και εθνική συνεννόηση.

Θέλω να απευθύνω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου, στον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού, την κοινωνία των Πολιτών και όσους εργάστηκαν για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.