Εντονες αντιδράσεις επειδή δήμαρχος του ΑΚΡ αποκάλεσε Έλληνες τους κατοίκους Τραπεζούντας

 


Αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία δήλωση του Δημάρχου της συνοικίας Εσενλέρ της Κωνσταντινούπολης Τεβφίκ Γκιοκσού ο οποίος για να επικρίνει τον εκ νέου υποψήφιο για τη Δημαρχία της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, αποκάλεσε τους κατοίκους της Τραπεζούντας ‘Έλληνες’.Unknown-6

Μιλώντας σε ιφτάρ (πρώτο δείπνο μετά την ολοήμερη νηστεία του Ραμαζανιού) ο Δήμαρχος Εσενλέρ επικρίνοντας τον Εκρέμ Ιμάμογλου είπε ότι “πιο πολύ χάρηκαν οι Έλληνες που κέρδισε ο Ιμάμογλου” και στη συνέχεια απευθύνθηκε στον κόσμο που συμμετείχε στο ιφτάρ ρωτώντας τους: “Από πού κατάγεται (ο Ιμάμογλου);” και πήρε την απάντηση: “Τραπεζούντα”. Ο δήμαρχος Εσενλέρ σχολίασε αμέσως: “Τότε είναι άλλη υπόθεση”.

Ο Επαρχιακός Πρόεδρος Ορταχισλάρ του Καλού Κόμματος Μουχαμέτ Ερκάν αντέδρασε αναφέροντας: “Άτιμος, ευτελής, ποταπός, τέρας… Αυτοί έχασαν τον έλεγχο για τα καλά. Ντροπή σε όσους από την Τραπεζούντα τους ψηφίσουν, ο αξιότιμος (υπουργός Εσωτερικών) Σουλεϊμάν Σοϊλού πρέπει απόψε κιόλας να απομακρύνει τον Δήμαρχο Εσενλέρ από τα καθήκοντά του. Αυτή η πόλη δεν δέχεται τέτοιες προσβολές. Πρέπει να απομακρυνθεί αυτός ο ποταπός που είπε Έλληνες τους κατοίκους της Τραπεζούντας. Ως Υπουργός από την Τραπεζούντα πρέπει να το κάνει”.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μεχμέτ Μπεκάρογλου έγραψε στο τουίτερ “Τεβφίκ Γκιοκσού λίγη ντροπή, φοβήσου τον Αλλάχ. Τί είναι αυτά; Τί σημαίνει ‘κέρδισαν οι Έλληνες’! Έλεος πια, δεν έμεινε ανθρωπισμός πάνω σας. Ντροπή”, ανέφερε.

Στο τουίτερ με τον hashtag #Trabzonlular (κάτοικοι της Τραπεζούντας) πολίτες καλούν τον δήμαρχο Εσενλέρ να απολογηθεί.