Πούτιν:Θέλουμε να αποκαταστήσουμε πλήρως τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας

Την επιθυμία του να αποκατασταθούν οι πλήρως οι δεσμοί Ρωσίας – ΗΠΑ εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή του χθες με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, στο Σότσι.

epa04669287 Russian President Vladimir Putin speaks during a session of the Russian Union of Industrialists and Entrepreneurs (RSPP) congress in Moscow, Russia, 19 March 2015. Putin suggested RSPP submit proposals aimed at economy development. EPA/YURI KOCHETKOV

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε πως η Ρωσία προάγει την αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, είπε πως φαίνεται ότι και εκείνος επιθυμεί την αποκατάσταση των σχέσεων Ρωσίας – ΗΠΑ.

«Από την πλευρά μας, πολλές φορές είπαμε ότι θα θέλαμε να αποκαταστήσουμε πλήρως τις σχέσεις και ελπίζουμε ότι τώρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις γι’ αυτό», συμπλήρωσε.Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Μόσχα και η Ουάσιγκτον έχουν πολλά να συζητήσουν σχετικά με τη σταθερότητα της πετρελαϊκής αγοράς.

«Γνωρίζουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου και με αυτή την έννοια έχουμε να μιλήσουμε για τη σταθερότητα των παγκόσμιων ενεργειακών αγορών», δήλωσε ο κ. Πούτιν.

Επεσήμανε, δε, ότι η έρευνα Μιούλερ απέδειξε ότι δεν υπήρχαν δεσμοί της Ρωσίας με το περιβάλλον του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Πομπέο συμφώνησε ότι υπάρχουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, όπου και οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν παραγωγικά.