Ο Δήμαρχος Πάφου: Το οργανωμένο έγκλημα έχει κύρια πηγή εσόδων τα ναρκωτικά

 

Τον Υπουργό και Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας καλεί ο Δήμαρχος Πάφου να ηγηθούν μιας τεράστιας προσπάθειας για πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. imagew-11.aspx

Η υπερβολική διάσταση των πραγμάτων γύρω από το ζήτημα των ναρκωτικών πλέον ξεδιπλώνεται στα μάτια της κοινής γνώμης και όλοι μένουν άναυδοι ανέφερε σε δηλώσεις του στο Νοσοκομείο Πάφου ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος μετά το πέρας της διαδικασίας προσωποκράτησης των τριών προσώπων για την απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες.

Ο κ. Φαίδωνος επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στην Αστυνομία και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης γιατί όπως εξήγησε τα τελευταία χρόνια “ με τις αδυναμίες τους, με την έλλειψη πραγματικής βούλησης να κτυπήσουν αυτό το μεγάλο ζήτημα των ναρκωτικών” άφησαν κατά τους ισχυρισμούς του να ανδρωθούν και να γιγαντωθούν τεράστια κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών έχοντας κέρδη εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό συνέχισε, είχε ως αποτέλεσμα να χρηματοδοτείται απρόσκοπτα το οργανωμένο έγκλημα, με κύρια πηγή εσόδων την εμπορία των ναρκωτικών και στην Πάφο αλλά και στην υπόλοιπη Κύπρο τόσο σε ντόπιους χρήστες αλλά και σε τουρίστες που μας επισκέπτονται.

Επεσήμανε μάλιστα πως φαίνεται πλέον να είναι εμφανές ότι η Αστυνομία γνώριζε και ότι είχε κατά τους ισχυρισμούς του πολλές και διασταυρωμένες πληροφορίες όχι μόνο προφορικά αλλά και γραπτώς , όπως είπε.

Κάποιοι συνέχισε, “ φέρουν ευθύνη, γιατί δεν κινήθηκαν έγκαιρα” είτε από αδυναμία , είτε από ανεπάρκεια αλλά και από διαπλοκή με τον ίδιο τον υπόκοσμο και το οργανωμένο έγκλημα.

Ακολούθως κάλεσε δημόσια τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου  και τον Αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου να λάβουν προσωπικά όλες τις πρωτοβουλίες και να ηγηθούν μιας τεράστιας προσπάθειας, εάν αυτό επιθυμούν.

Εάν όχι, συνέχισε, τότε πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως ήρθε η ώρα να πάρουν μέτρα δηλώνοντας πως το οργανωμένο έγκλημα έχει κύρια και βασική πηγή εσόδων τα ναρκωτικά.

Την ίδια ώρα είπε, χρήματα από τις εισπράξεις του υπόκοσμου οδηγούνται στις τσέπες συγκεκριμένων επίορκων αστυνομικών και αξιωματικών προσθέτοντας πως αυτό θα πρέπει να προβληματίσει.

Κάλεσε μάλιστα να σταματήσει η διαπλοκή και η σχέση που αναπτύσεται μεταξύ αξιωματικών και υπόκοσμου στη λογική ότι εξασφαλίζουν πληροφορίες και πληροφοριοδότες.

Είπε μάλιστα πως στο παιχνίδι διαπλοκής μεταξύ αξιωματικών και υπόκοσμου κερδισμένος είναι ο υπόκοσμος.

Δεσμεύτηκε τέλος πως θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση.