Αντιδράσεις στην Τουρκία για προσβλητική ανάρτηση του υιού Νετανιάχου

 

Καθώς η διπλωματική αντιπαράθεση μεταξύ της15115720 Τουρκίας και του Ισραήλ είναι στα ύψη, έπειτα τις σκληρές δηλώσεις Ερντογάν-Νετανιαχου και το μπαράζ ανακλήσεων πρεσβευτών που  ακολούθησε τη σφαγή στη Γάζα, ο γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Γερ Νετανιάχου  έριξε «λάδι στη φωτιά» με δημοσίευση του για την Τουρκία στο Instagram.

 

Όπως φαίνεται στην παρακάτω δημοσίευση, (η οποία αργότερα διαφράφηκε μαζί με τον λογαριασμό του Instagram στον οποίο είχε δημοσιευτεί), ο Γερ Νετανιάχου ανέβασε υβριστική δημοσίευση με μια τουρκική σημαία και την έκφραση «F..k Turkey», όπως μετέδωσαν ισραηλινά ΜΜΕ.

turkeyΗ ανάρτηση είχε φόντο την τουρκική σημαία, το αστέρι και το κεφαλαίο γράμμα C, αλλά ο υιός Νετανιάχου έγραψε “FuC*k Turkey” σε κόκκινο χρώμα. Αμέσως προκλήθηκαν αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα ο 26χρονος Γερ Νετανιάχου να κατεβάσει την συγκεκριμένη ανάρτηση από το Instagram, ενώ σύμφωνα με κάποια τουρκικά ΜΜΕ, έκλεισε και τον λογαριασμό του. «Ο υιός Νετανιάχου έβρισε την Τουρκία», έγραφαν πολλά τουρκικά ΜΜΕ αναδημοσιεύοντας την ανάρτηση χωρίς να φαίνεται καθαρά η επίμαχη λέξη, υποστηρίζοντας ότι ο νεαρός Γερ δεν άντεξε το γεγονός ότι «η Τουρκία δεν έμεινε σιωπηλή στο έγκλημα που συντελείται στην Γάζα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής Χααρέτζ, εκπρόσωπος της οικογένειας Νετανιάχου δήλωσε ότι πρόκειται για προσωπική ανάρτηση του Γιάρ Νετανιάχου σε προσωπικό του λογαριασμό.

Το συμβάν ήρθε μία μέρα μετά την απέλαση του Ισραηλινού Πρέσβη στην Άγκυρα από την τουρκική κυβέρνηση και την ανάκληση του Τούρκου Πρέσβη στο Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα πάντως με κάποια ισραηλινά ΜΜΕ. Ο υιός Νετανιάχου είχε προκαλέσει παρόμοιο επεισόδιο με ανάρτησή του πέρυσι τον Σεπτέμβριο εναντίον του εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος.