Σε 8 αγνοούμενους ανήκουν τα οστά που βρέθηκαν στον κατεχόμενο Τράχωνα

EIÄÉÊÏ ÈÅÌÁ: Áðïêáëõðôéêü: ÅðéóôïëÞ - íôïêïõìÝíôï ôçò ÊÄ ôï ÓôÅ ãéá áãíïïýìåíïõò.

Σε οκτώ άτομα αντιστοιχούν τα οστά που έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα στον κατεχόμενο Τράχωνα, στο σημείο πίσω από τις σημερινές “κεντρικές φυλακές”, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, το ε/κ μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), Νέστορας Νέστορος.

Πέραν του στρατιωτικού ρουχισμού, είπε, στην περιοχή εντοπίστηκε και πολιτικός ρουχισμός, ενώ οι εκταφές συνεχίζονται. Το πρωί ο κ. Νέστορος επισκέφθηκε το σημείο των εργασιών των ομάδων της ΔΕΑ μαζί με το σύμβουλο της τ/κ μέλους της Επιτροπής Murat Soysal και τον Μόνιμο Γραμματέα Florian Von Köenig, ενώ το μεσημέρι προέβη σε από κοινού δηλώσεις με το Τ/κ μέλος της ΔΕΑ, Γκιουλντέν Πλουμέρ Κιουκτσιούκ, μπροστά από το Σπίτι της Συνεργασίας, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Νέστορος είπε ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο και δεν απέκλεισε ο αριθμός των ατόμων στα οποία αντιστοιχούν τα ευρήματα να αυξηθεί, συστήνοντας υπομονή ενόσω οι εκταφές συνεχίζονται. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση του ΚΥΠΕ εξέφρασε ικανοποίηση από την πορεία των εκταφών και την πεποίθηση της ΔΕΑ πως δικαιώνεται η επιμονή για τη διενέργεια εκσκαφών στο συγκεκριμένο σημείο.