Το ΑΚΕΛ λέει, ότι η πολιτική Αναστασιάδη διευκόλυνε την Τουρκία

Το ΑΚΕΛ κατηγόρησε εκ νέου σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η λανθασμένη πολιτική του διευκόλυνε την Τουρκία

Σε δηλωσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ υποστήριξε τα πιο κάτω:

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι απαράδεκτη, προκλητική και παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, γι’ αυτό και πρέπει η κυβέρνηση με διαβήματα και παραστάσεις να συνεχίσει να καταγγέλλει την κατοχική δύναμη και να ζητά αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας.
Απολύτως προβλεπτές οι εξελίξεις. Εμείς πολλές φορές προειδοποιήσαμε ότι με τις πολιτικές που ακολουθεί ο κ. Αναστασιάδης δεν θα μπορέσει να παρεμποδίσει την Τουρκία να προβεί σ’ αυτές τις ενέργειες. Την περιβόητη θωράκιση της ΑΟΖ, για την οποία όλο αυτό το διάστημα μιλούσαν οι κυβερνώντες, αναμένουμε να τη δούμε.
Με την πολιτική που ακολούθησε ο κ. Αναστασιάδης διευκόλυνε την τουρκική επιθετικότητα, αποενοχοποίησε την Τουρκία και την ίδια στιγμή κατέστησε την ελληνοκυπριακή πλευρά συνυπεύθυνη με την τουρκοκυπριακή πλευρά για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά και το συνεχιζόμενο, παρατεταμένο αδιέξοδο.
Αυτά δεν τα λέμε εμείς, τα λέει ο ΓΓ του ΟΗΕ στις Εκθέσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο εκπρόσωπος του ΓΓ, προφανώς σε απάντηση της επιστολής του Προέδρου, κάλεσε απλά σε προσπάθειες για μείωση των εντάσεων και επανέλαβε την πάγια θέση του Οργανισμού ότι το Φυσικό Αέριο μπορεί να ωφελήσει τις δύο κοινότητες, παραπέμποντας στις σχετικές συγκλίσεις.
Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι η καλύτερη θωράκιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων θα ήταν η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων απ’ εκεί που διακόπηκαν στη βάση του Πλαισίου Γκουτέρες έτσι ώστε η Τουρκία είτε να συνεργαστεί σε λύση ή να εκτεθεί στη διεθνή κοινότητα. »