Τραμπ:Υπάρχει «τεράστια δυναμική» για μια «καλή» σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας

 

448285Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε με ανάρτησή του στο twitter, ότι υπάρχει «τεράστια δυναμική» για μια «καλή» ή ακόμα και« θαυμάσια» σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, λέγοντας ότι ο κόσμος «μπορεί να γίνει ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέρος» εάν οι δύο χώρες συνεργαστούν.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Παρασκευή, συζητώντας το πυρηνικό ζήτημα, τη Βόρεια Κορέα, τη Βενεζουέλα, το εμπόριο και το πόρισμα Μιούλερ.Η συνομιλία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ διήρκησε πάνω από μία ώρα και επί τάπητος τέθηκαν μια σειρά από θέματα.

Ο Λευκός Οίκος μάλιστα έκανε λόγο για μία πολύ θετική συζήτηση.

«Είχαν μια πολύ καλή συζήτηση, μίλησαν για λίγο περισσότερα από μία ώρα. Συνολικά, ήταν μία πολύ θετική συζήτηση», ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο γνωστοποίησε ότι η συζήτηση των δύο πολιτικών αρχηγών πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία των ΗΠΑ.

Ο Πούτιν και ο Τραμπ, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές σε πολλαπλά επίπεδα. Επίσης, επιβεβαίωσαν της δέσμευσή τους να εντείνουν τον διάλογο σε διάφορα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και ζητήματα στρατηγικής ασφάλειας.