Απάντηση ΑΚΕΛ στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ

Απάντηση έδωσε το ΑΚΕΛ στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ ο οποίος σε δηλώσεις του σήμερα υποστήριξε ότι η Ε.Ε. κινδυνεύει από την συντηρητική Αριστερά και τους εθνικιστές.

Σε δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στ.Στέφάνου αναφέρει:

«Ο λαός θα επιλέξει πολιτικές δυνάμεις που έχουν ρόλο και λόγο, κύρος και αξιοπιστία στην ενωμένη Ευρώπη» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε! Με μία όμως διαφορά. Ότι, δηλαδή, για ‘μας απόδειξη του ρόλου του κύρους και της αξιοπιστίας του καθενός, είναι η πράξη του και όχι οι διακηρύξεις του.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την αξιολόγηση του Ευρωκοινοβουλίου ο καλύτερος Κύπριος ευρωβουλευτής είναι ο Νεοκλής Συλικιώτης, ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ.
Σύμφωνα με τη VoteWatch Europe στο ΑΚΕΛ ανήκει ο Κύπριος ευρωβουλευτής που επηρεάζει περισσότερο τις πολιτικές των θεσμών στην ΕΕ, κι αυτός είναι ο Ν. Συλικιώτης.
Σύμφωνα με το Δίκτυο Δράσης για το Κλίμα, το οποίο ανέλυσε τις ψήφους των ευρωβουλευτών, οι δύο ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ Ν. Συλικιώτης και Τάκης Χατζηγεωργίου κατέχουν την ψηλότερη βαθμολογία απ’ όλους τους Κύπριους ευρωβουλευτές. Το δε ΑΚΕΛ κατατάσσεται στην κατηγορία των «υπερασπιστών» σε αντίθεση με τον ΔΗΣΥ και τον ευρωβουλευτή του που, δυστυχώς για τον κύριο Νεοφύτου, κατατάσσονται στην τελευταία κατηγορία, αυτή των «δεινοσαύρων».
Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν κινδυνεύει από την Αριστερά, όπως ισχυρίζεται ο κύριος Νεοφύτου. Κινδυνεύει από τα ομογάλακτα κόμματα του ΔΗΣΥ, που συνεργάζονται και συστεγάζονται σε ακροδεξιές κυβερνήσεις.
Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθούν τα κόμματα της Δεξιάς του ΕΛΚ, στο οποίο ανήκει και ο ΔΗΣΥ. Είναι αυτές οι πολιτικές που προκάλεσαν τα κοινωνικά, εργασιακά και δημοκρατικά ελλείματα που απειλούν την ΕΕ και δημιουργούν το εύφορο έδαφος για ενίσχυση της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού.
Σ’ αυτά τα ελλείματα αναφέρονται ακόμα και νεοφιλελεύθεροι συναγωνιστές του κ. Νεοφύτου, όπως ο Γιούνκερ. Είναι οι ίδιοι άλλωστε που παραδέχονται ότι υπάρχει ανάγκη για μεγάλες αλλαγές. Μόνο που αυτές τις αλλαγές δεν μπορεί να τις κάνει η Δεξιά, η οποία προκαλεί τα προβλήματα.»