Κατα συρροή δολοφονίες: Αύριο θα επιχειρηθεί η ανάσυρση δύο αντικειμένων που μοιάζουν με βαλίτσες

cache_726x510_Crop_medium_693643_115705_2742019Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα οι έρευνες στην Κοκκινοπεζούλα του Μιτσερού για εντοπισμό των πτωμάτων που ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος Νίκος Μεταξάς ομολόγησε ότι έριξε στο νερό μέσα σε βαλίτσες. Κατά την σημερινή επιχείριση εντοπίστηκαν από ρομποτική κάμερα δύο βαλίτσες στον βυθό της λίμνης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκου Τράγκολα κατά την σημερινή επιχείρηση, βρέθηκαν δύο αντικείμενα τα οποία ομοιάζουν με αυτά που αναζητούνταν. Ο κ. Τράγκολας είπε ότι τα μέλη της ΕΜΑΚ σηματοδότησαν τα σημεία όπου βρέθηκαν τα αντικείμενα ούτως ώστε αύριο γύρω στις 10:00 να αρχίσει η διαδικασία ανάσυρσης προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον πρόκειται για τις βαλίτσες όπου ο ύποπτος υποστηρίζει ότι τοποθέτησε τα πτώματα.

Την ίδια ώρα επεσήμανε ότι απόψε αναμένονται τα αποτελέσματα για την ποιότητα του νερού καθώς αυτά είναι πολύ σημαντικά διότι θα κρίνουν το τι είδους στολή θα χρησιμοποιήσουν οι δύτες για να ανασύρουν τα αντικείμενα.

Στην σκηνή βρέθηκε νωρίτερα και υπό τη συνοδεία μελών του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς ο οποίος υπέδειξε τα σημεία όπου πέταξε τα πτώματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Μεταξάς  είπε στους ανακριτές ότι τα πτώματα που τοποθέτησε στην βαλίτσα ανήκουν στην 31χρονη Maricar από τις Φιλιππίνες στην 36χρονη Florentina και στην 8χρονη κόρη της Elena από την Ρουμανία.

Εξάλλου έρευνες πραγματοποιήθηκαν σήμερα και στην λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου για εντοπισμό της 6χρονης Sierra. Δύτες με ειδικό σκάφανδρο επιχείρησαν σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία υπέδειξε ο Μεταξάς ως τα σημεία όπου πέταξε τη σορό της 6χρονης Sierra χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν οτιδήποτε. Πάντως ο Μάρκος Τράγκολας είπε ότι βρέθηκε ένα αντικείμενο που δεν συνάδει με το περιβάλλον της λίμνης και στάληκε για εξετάσεις.

dam

Η 40χρονη Dam Thi Hop από το Βιετνάμ η οποία βρέθηκε δολοφονημένη σε περιοχή κοντά στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και υπάρχουν υπόνοιες πως ο δράστης είναι ο «Ορέστης»

Και στα κατεχόμενα η δράση του;

Σε μια άλλη εξέλιξη όπως αποκάλυψε η τηλεόρση του Alpha φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν τον δράστη Νίκο Μεταξά και  με έγκλημα που διαπράχθηκε στα κατεχόμενα Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι κατοχικές αρχές ζήτησαν βοήθεια από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού έχουν στοιχεία που συνδέουν τον 35χρονο ίλαρχο με την 40χρονη Dam Thi Hop από το Βιετνάμ η οποία βρέθηκε δολοφονημένη σε περιοχή κοντά στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Συγκεκριμένα η σορός της 40χρονης εντοπίστηκε στις 6 Ιανουαρίου 2019 σε πλήρη αποσύνθεση, τυλιγμένη σε μια κουβέρτα. Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε δηλωθεί ως ελλείπουσα στις 15 Οκτωβρίου του 2017. Οι «αρχές»των κατεχομένων εκτιμούν ότι η 40χρονη δολοφονήθηκε σε προγενέστερη ημερομηνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία για τις ημερομηνίες που  ο Νίκος Μεταξάς πέρασε στα κατεχόμενα..