Στην Κίνα ο Πούτιν-αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφτασε στην κινεζική πρωτεύουσα 896660προκειμένου να πάρει μέρος στο Φόρουμ «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος». Ο πρόεδρος της Ρωσίας έφτασε ώρες μετά τη σύνοδο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στο Βλαδιβοστόκ. Στο ίδιο φόρουμ συμμετέχουν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης  ο οποίος και αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο.

Το φετινό φόρουμ διεξάγεται από τις 25 έως τις 27 Απριλίου. Συνολικά 12 τοπικά φόρουμ και συνέδρια έχουν προγραμματιστεί για την Μεγάλη Πέμπτη, πριν την επίσημη έναρξη τη Μεγάλη Παρασκευή. Συναντήσεις υψηλού επιπέδου έχουν προγραμματιστεί για αύριο, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα είναι αφιερωμένο σε κοινή συνεδρίαση με τους αρχηγούς κρατών.

Όλες οι εκδηλώσεις του φόρουμ θα γίνουν υπό την προεδρία του Κινέζου Σι Τζινπίνγκ.

Το πρώτο συνέδριο διεξήχθη το 2017 και συγκέντρωσε 29 αρχηγούς χωρών και κυβερνήσεων.

Η πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος» του Πεκίνου στοχεύει στη βελτίωση και ανάπτυξη του εμπορίου και των υποδομών μεταφοράς μέσω Ασίας, Ευρώπης, Ρωσίας και Μέσης Ανατολής.

Στην κινεζική πρωτεύουσα μεταβαίνει σήμερα και ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.