Σρι Λάνκα:Εκλεισε το αεροδρόμιο μετά τη νέα έκρηξη

3138534Νέα έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στην πόλη Πουγκόντα, ανατολικά του Κολόμπο, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν θύματα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.Για λόγους ασφαλείας αναβλήθηκαν οι αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την έκρηξη, σε άδειο οικόπεδο πίσω από το δικαστήριο της πόλης, 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

«Έγινε μια έκρηξη πίσω από το δικαστήριο, διεξάγουμε έρευνα», είπε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας πως αυτή η έκρηξη δεν ήταν ελεγχόμενη, όπως άλλες που αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, ο δρόμος εισόδου στο κεντρικό αεροδρόμιο του Colombo έκλεισε, αφού εντοπίστηκε ύποπτο όχημα στο κοντινό πάρκινγκ, σύμφωνα με δήλωση των αρχών του αεροδρομίου.

​Σύμφωνα με αναφορές, το αυτοκίνητο στάθμευσε κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας. Το εάν υπάρχει ή όχι απειλή παραμένει άγνωστο.

Επίσης, αξιωματούχοι ασφαλείας διέταξαν την εκκένωση στην κεντρική τράπεζα λόγω απειλής βόμβας.

O δρόμος έξω από την τράπεζα, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Σρι Λάνκα, αποκλείστηκε από την κυκλοφορία.

Ένας εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Σρι Λάνκα, δήλωσε ότι το ύποπτο αυτοκίνητο που σταθμεύει κοντά στο αεροδρόμιο του Colombo ήταν τελικά ψευδής συναγερμός.

Στις 21 Απριλίου, στη Σρι Λάνκα έγινε μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων κατά τις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 300 άνθρωποι και τουλάχιστον 500 τραυματίστηκαν.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις, ωστόσο οι αρχές της Σρι Λάνκα εκτιμούν ότι ευθύνεται η τοπική τρομοκρατική οργάνωση «Ταουχίντ Τζαμάθ» (NTJ) με βοήθεια από το εξωτερικό.