Ερευνήθηκε το 95% του φρεατίου του Μιτσερού χωρίς να βρεθεί οτιδήποτε ύποπτο

 

Με την ερεύνα που έγινε στο 95% του φρεατίου δεν έχει ανευρεθεί οτιδήποτε που να κινεί υποψίες, δήλωσε απόψε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας.imagew-5.aspx

Σε δηλώσεις του στο μεταλλείο Μιτσερού, ο κ. Τράγκολας «έχει ολοκληρωθεί η έρευνα στο φρεάτιο, εκτός από δέκα μέτρα στο βυθό στην ανατολική πλευρά του φρεατίου», για να σημειώσει πως «αυτό το εμπόδιο θα το ξεπεράσουμε αύριο το πρωί με ένα νέο τρόπο, μια νέα κάμερα ακόμα πιο μικρή, η οποία θα μας οδηγήσει στα υπόλοιπα δέκα μέτρα, ούτως ώστε να είμαστε σίγουροι ότι ελέγχθηκε το 100% του φρεατίου».

«Με βάση την έρευνα, που έγινε στο 95% του φρεατίου, δεν έχει ανευρεθεί  τίποτα που να κινεί υποψίες και το περιεχόμενο της εικόνας που είχαμε ήταν καθαρό», είπε.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν ενδείξεις για το 5%  του φρεατίου που απομένει. Ο κ. Τράγκολας είπε: «Όχι. Θα υπάρχει κάτω από το εμπόδιο ελεύθερη πρόσβαση, που θα μας οδηγήσει στο βυθό. Και λόγω του γεγονότος με βάση την εμπειρία που είχαμε με την άνωση των δύο πτωμάτων που βγήκαν στην επιφάνεια ασφαλώς θα υπήρχε άνωση του οποιουδήποτε υπήρχε στον πάτο».

Εξάλλου, ανέφερε ότι αύριο γύρω στις 09:00 με 10:00 επαναρχίζουν οι έρευνες, σημειώνοντας ότι «θα πάρει γύρω στη μιάμιση ώρα, ώστε να ολοκληρωθεί 100% το έργο της έρευνας».

Ερωτηθείς αν μετά από αυτό κλείνει το κεφάλαιο Μιτσερό, απάντησε ότι θα ενημερώσει το Αρχηγείο Αστυνομίας και θα ενεργήσει στη συνέχεια με βάση οδηγίας από το Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Σε σχέση με την έρευνα στη λίμνη Ξυλιάτου, είπε πως αύριο πρωί αρχίζει η εγκατάσταση του συστήματος και την Παρασκευή το πρωί θα αρχίσει η διαδικασία της έρευνας κάτω από το νερό.

Σε άλλη ερώτηση εάν η πυροσβεστική έχει κληθεί να κάνει έρευνες και σε άλλα σημεία, ο κ. Τράγκολας είπε ότι επί του παρόντος δεν έχει τέτοιες οδηγίες.