Υπόθεση Μιτσερού: Μέχρι το απόγευμα θα διαπιστωθεί τι υπάρχει μέσα στο φρεάτιο

sigmalive.com.463fbee756bd9f5a13eb25846a72e165_2_186348_10Μέχρι το απόγευμα θα έχουμε μια εικόνα για το τι υπάρχει μέσα στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, δήλωσε σήμερα ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, ξεκαθαρίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί οτιδήποτε εντός του φρεατίου.

Σε δηλώσεις του από το χώρο του φρεατίου, όπου διεξάγονται οι έρευνες, ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι μέχρι στιγμής η ρομποτική κάμερα έχει κατέβει στα 60 μέτρα, προσθέτοντας ότι «η προσπάθεια συνεχίζεται και ο σκοπός είναι η κάμερα να φτάσει μέχρι τον πυθμένα του κεντρικού σημείου του φρεατίου».

«Μετά τη χρήση του ρομπότ, θα κατεβάσουμε στο ανατολικό μέρος, μικρή κάμερα κάθετης πορείας η οποία θα καθοδηγείται απλά και μόνο από ένα σύρμα και θα στέλνει εικόνα πάνω, ούτως ώστε να ελεγχθεί η πλευρά όπου παρεμβάλλονται κάποια εμπόδια. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, εάν όλα πάν’ καλά, πιστεύω ότι μέχρι το απόγευμα θα έχουμε μια εικόνα για του τι γίνεται, τί υπάρχει μέσα στο περιεχόμενο του φρεατίου», είπε.

Ο κ. Τράγκολας χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα καθοριστική για την παρά πέρα πορεία των ερευνών στο φρεάτιο, σημειώνοντας ότι «μέχρι το απόγευμα θα έχουμε μια εικόνα για το τι υπάρχει μέσα στο φρεάτιο». Είπε ότι «θα δούμε τα αποτελέσματα, θα ξαναδούμε το βίντεο το οποίο θα μας παραχωρήσει η εταιρεία, μαζί με την Αστυνομία», σημειώνοντας ότι «οι έρευνες καθοδηγούνται από την Αστυνομία».
Είπε επίσης ότι «το αποτέλεσμα θα αξιολογηθεί σε κάποια φάση μέχρι απόψε».

Ερωτηθείς αν μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί οτιδήποτε που να δημιουργεί εύλογη υποψία ότι κάτι υπάρχει εντός του φρεατίου, ο κ. Τράγκολας απάντησε: «Όχι, όχι, μέχρι στιγμής όχι».
Ερωτηθείς για τις αναφορές περί «δύο σκιών που λεγόντουσαν», είπε ότι «αυτές λεγόντουσαν απλώς. Εμείς δεν είχαμε ανακοινώσει ότι υπάρχει οτιδήποτε μέσα στο φρεάτιο και επαναλαμβάνω ότι οι έρευνες γίνονται για να δούμε το περιεχόμενο του φρεατίου, όπως το έχω πει και χθες».

Αναφορικά με τις έρευνες στη λίμνη του Ξυλιάτου για εντοπισμό της εξάχρονης, είπε ότι γίνονται προετοιμασίες για την κατάδυση ενός δύτη για να διενεργήσει έρευνα στα σημεία που η ρομποτική κάμερα δεν μπορούσε να δώσει ξεκάθαρη εικόνα, προσθέτοντας ότι οι έρευνες στη λίμνη θα αρχίσουν από αύριο.

«Γίνεται η διαδικασία και οι επαφές μας με την ιδιωτική εταιρεία για να επιχειρήσουμε έρευνα μέσω ενός συστήματος συνεχούς παροχής αέρα από τον δύτη ο οποίος θα καταδυθεί και θα κάμει έρευνα στα σημεία που η κάμερα – ρομπότ δεν μπορούσε να έχει ξεκάθαρη εικόνα. Γι΄αυτό το σκοπό γίνονται ανάλογες διαδικασίες και με την εταιρεία -και οι νόμιμες διαδικασίες που πρέπει να γίνουν- για να κατοχυρωθεί αυτή η προσπάθεια…».
Είπε ότι «έχει αρχίσει μια διαδικασία στον χώρο εκεί και αναμένεται το επόμενο βήμα για την περιοχή της λίμνης να αρχίσει από την Παρασκευή»