Αμερικανίδα παραδέχθηκε οτι υποστήριζε τον ISIS

Αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών, εφ’ όρου ζωής εποπτεία και μέγιστο πρόστιμο 250.000 δολαρίων. Η δίκη της έχει προγραμματιστεί για τις 12 Σεπτεμβρίου.

 

Μια γυναίκα από την αμερικανική πολιτεία του Ουισκόνσιν παραδέχθηκε ότι παρείχε υλική υποστήριξη στην ισλαμική τρομοκρατική ομάδα ISIS, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε δελτίο τύπου που εξέδωσε.2640084

«Η Ουαχίμπα Ίσα Ντέις, 46 ετών, δήλωσε ένοχη για την προσπάθειά της να προσφέρει υλική υποστήριξη στον ISIS  [Ισλαμικό Κράτος], με βάση τη συμπεριφορά της υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης το 2018», ανέφερε η ανακοίνωση τη Δευτέρα.

Η Ντέις παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε λογαριασμούς στο Facebook για να εκφράσει την υποταγή της στο Ισλαμικό Κράτος, να ενθαρρύνει άλλους υποστηρικτές της οργάνωσης να διενεργούν επιθέσεις, να διαδίδει πληροφορίες για εκρηκτικά και βιολογικά όπλα και για να προσκαλέσει νέους μαχητές στην τρομοκρατική ομάδα.

Για παράδειγμα, η Ντέις δημοσίευσε βίντεο που παρέχουν βήμα προς βήμα οδηγίες για το πώς να φτιάξει κανείς μια εκρηκτική ζώνη με δυναμίτη και παρέθεσε μια λεπτομερή συνταγή για το δηλητήριο Ricin, πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Η Ντέις αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών, εφ’ όρου ζωής εποπτεία και μέγιστο πρόστιμο 250.000 δολαρίων. Η δίκη της έχει προγραμματιστεί για τις 12 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.