Την απελευθέρωση του Βισίνσκι θα ζητήσει από τον Ζελένσκι το Ρωσικό Συμβούλιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Unknown-3Το Ρωσικό Προεδρικό Συμβούλιο για την Κοινωνία των Πολιτών και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα θα ζητήσει από το Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από τη στιγμή που θα αναλάβει επισήμως την εξουσία, να απελευθερώσει τον επικεφαλής του RIA Novosti της Ουκρανίας, Κίριλ Βισίνσκι.

Οι ουκρανικές αρχές συνέλαβαν τον Βισίνσκι τον Μάιο με την κατηγορία της προδοσίας και της υποστήριξης των αυτοανακηρυγμένων δημοκρατιών του Ντόνετσκ και Λουάνσκ.

«Θα ζητήσουμε στους συναδέλφους μας από το Συμβούλιο να προετοιμάσουν ένα πακέτο προτάσεων προς τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι… σχετικά με ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων… ιδιαίτερα την περίπτωση του Βισίνσκι, του οποίου η ενοχή δεν αποδείχθηκε ποτέ — μια απολύτως πληρωμένη και πολιτικοποιημένη υπόθεση», δήλωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου.

Ανέφερε επίσης ότι η απελευθέρωση του Βισίνσκι, ο οποίος έκανε τη δουλειά του χωρίς να παραβιάζει τους νόμους, ήταν ευθύνη του μελλοντικού προέδρου, Ζελένσκι, ο οποίος είχε μιλήσει για τα θεμέλια της δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου σε όλη την εκστρατεία του.