«Ενιωθε ωραία όταν έπνιγε τα θύματα του» ομολόγησε , ο φερόμενος κατα συρροήν δολοφόνος

cache_728x3000_Analog_medium_690603_129486_2142019Φρικιαστικές λεπτομέρειες έδωσε στους ανακριτές ο φερόμενος ως κατα συρροήν δολοφόνος Νίκος Μεταξάς,υπολοχαγός  στην Εθνική Φρουρά για την ευχαρίστηση που ένοιωσε όταν έπνιγε το πρώτο θύμα.Εμβρόντητοι οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν τα όσα τους ομολόγησε για το πρώτο θύμα τη Marry Rose από τις Φιλιππίνες που βρέθηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου: «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία».Επειδή ένιωσε ωραία, είπε στους ανακριτές, αποφάσισε να το ξανακάνει. Έτσι επιδίωξε την γνωριμία του με την Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες. «Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες», είπε στους ανακριτές. Μάλιστα, για την Arian, ομολόγησε κυνικά ότι την έπνιξε την ώρα που έκαναν σεξ.
 Για τον φόνο της εξάχρονης κόρης της οι εξηγήσεις, που έδωσε ήταν συγχισμένες και δεν αποκλείεται να λέει ψψέμματα προκειμένου να στρέψει την Αστυνομία μακρυά από το φρεάτιο και τις γαλαρίς του μεταλλείου του Μιτσερο.15346_p_800_800
Σήμερα οι έρευνες συνεχίστηκαν στη λίμνη Ξυλιάτου με άνδρες του ΟΥΚ χωρίς αποτέλεσμα και φαίνεται πως οι έρευνες εκεί θα σταματήσουν προσωρινά .
Παράλληλα με πιο εντατικούς ρυθμούς και με σύγχρονες συσκευές καμερών βυθού συνεχίζονται οι έρευνες στο φρεάτιο του μεταλλείου  καθότι υπάρχουν εύλογες  υποψίες ότι μπορεί στο ίδιο πηγάδι να υπάρχουν άλλα δύο θύματα του δράστη.
Εξάλλου, χθες δεκάδες γυναίκες της κοινότητας των Φιλιππινών στην Κύπρο  φορώντας μαύρες μπλούζες και με κεριά στα χέρια συγκεντρώθηκαν στο πάρκο της Cyta στη Λευκωσία, προκειμένου να προσευχηθούν στη μνήμη της Marry Rose, της κόρη της και της Αrian Palanas Lozano. Κρατώντας κεριά στα χέρια και με μάτια βουρκωμένα έστειλαν το μήνυμα πως απαιτούν δικαιοσύνη.
Καταπελτικές οι καταγγελίες Λούη Κουτρουκίδη
imagew.aspxΣτο περιθώριο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας χθες ,ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών, Λούης Κουτρουκίδης,επανελαβε  τις καταγγελίες που έκαε στην τηλεόραση του ALPHAγια τις απεγνωσμένες προσπάθειες που κατέβαλλε σις αρμόδιες αρχές προκειμένου να εξιχνιασθεί η υπόθεση εξαφάνισης της Mary Rose από τις Φιλιππίνες που εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2018  και της 6χρονης κόρης. Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που κατέβαλλαν και οι φίλες  της 38χρονης. που εξαφανίστηκε με την 6χρονη κόρη της.
Οπως δήλωσε στα τηλεοπτικά Μ.Μ.Ε ο κ.Κουτρουκίδης, η Αστυνομία δεν τον έπαιρνε στα σοβαρά και  όταν πήγε , τον Αυγουστο του 2018 ενας εκ των αστυνομικών τον ρώτησε πόσων χρονών είναι. «Του απάντησα 70» και έλαβα την απάντηση:
«Κάθεσαι και ασχολείσαι με μια Φιλιππινέζα και την κόρη της; Τούτη σίγουρα πήγε στα κατεχόμενα».
Όπως εξήγησε, η Mary Rose δεν πήγε να πάρει ούτε τον μισθό της αλλά δεν ενημέρωσε ούτε τις φίλες, επομένως η λογική δεν επέτρεπε τις εικασίες ότι πήγε στα κατεχόμενα ή σε άλλη χώρα. Εξάλλου, το διαβατήριό της εντοπίστηκε μετά την ανεύρεση του πτώματός της.
Ο κ. Κουτρουκίδης σημείωσε ότι μόλις εντοπίστηκε το πτώμα, η Αστυνομία ανέτρεξε  στα στοιχεία που είχε πριν ένα χρόνο, καταγγέλλοντας ότι όλες οι κοπέλες δεν αντιμετωπίζονται με τον σωστό τρόπο.
Ερωτηθείς για μια επιστολή του στον Υπουργό Δικαιοσύνης, στην οποία αναφερόταν στον όρο «serial killer», ο κ. Κουτρουκίδης είπε ότι χάθηκαν πολλές κοπέλες και αυτό είναι περίεργο.
Αναφέρθηκε σε συνομιλία μητέρας που έχασε την κόρη της με τον «Ορέστη», ο οποίος προσπαθούσε να την πείσει ότι θέλει να βοηθήσει.
Αποκάλυψε παράλληλα πως ο λεγόμενος «Ορέστης» είχε επικοινωνήσει και μαζί του και ζητούσε οικιακή βοηθό από τις Φιλιππίνες.Οταν τον ρώτησε αν είναι για τον ίδιο απάντησε πως είναι για μια φίλη του.

Διευκρίνιση Υπ. Δικαιοσύνης για Λούη Κουτρουκίδη

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου σε σημερινή ανακοίνωση του αναφέρει πως «σε σχέση με τις αναφορές που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες για τα διαβήματα του κ. Λούη Κουτρουκίδη για την υπόθεση της εξαφάνισης της Mary Rose Tiburcio, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ουδέποτε είχαμε οποιαδήποτε επικοινωνία είτε τηλεφωνική, είτε μέσω επιστολής για το συγκεκριμένο θέμα με τον κ. Κουτρουκίδη, όπως είχαμε για άλλα ζητήματα, τα οποία του απαντήθηκαν».

Για σκοπούς ενημέρωσης της κοινής γνώμης, προσθέτει, τον καλώ να διευκρινίσει και ο ίδιος κατά πόσον υπήρξε οποιαδήποτε τέτοια ενημέρωση κατά τον ουσιώδη χρόνο.