Aιχμές Tραμπ κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στάση της στο Brexit

O Αμερικανός πρόεδρος άφησε αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στάση της στο Brexit, κάνοντας παραλληλισμούς για τις εμπορικές σχέσεις Ουάσιγκτον – Βρυξελλών.2563514

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη λύπη του για την συμπεριφορά των Βρυξελλών έναντι του Λονδίνου για την υπόθεση του Brexit και προειδοποίησε ότι τέτοιες πολιτικές θα μπορούσαν να έχουν τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

«Πολύ κρίμα που η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τόσο σκληρή με τη Βρετανία και το Brexit. Η Ε.Ε. είναι ένας εξίσου άγριος εμπορικός εταίρος με τις ΗΠΑ, κάτι που θα αλλάξει. Κάποιες φορές στη ζωή πρέπει να αφήσεις τους ανθρώπους να πάρουν μια ανάσα, πριν γυρίσουν να σε δαγκώσουν», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

​Οι ηγέτες της ΕΕ, αποφάσισαν να δώσουν στη Βρετανία περισσότερο χρόνο για την έξοδο από της ΕΕ, μέσω μιας ευέλικτης παράτασης στο Brexit έως τις 31 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι μπορεί να γίνουν αλλαγές στην πολιτική διακήρυξη για το Brexit αλλά όχι στη συμφωνία αποχώρησης, η οποία δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης. Επίσης θύμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι έχουν τη δυνατότητα ακόμη και να ανακαλέσουν την ενεργοποίηση του άρθρου 50 και να ακυρώσουν συνολικά το Brexit στο διάστημα έως τις 31 Οκτωβρίου.