Οι Αλγερινοί γιορτάζουν το τέλος τη εποχής Μπουτεφλίκα

Χιλιάδες Αλγερινοί κατέβηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της χώρας, Αλγέρι, προκειμένου να γιορτάσουν το τέλος της εποχής Μπουτεφλίκα, μετά την παραίτηση του προέδρου ύστερα από 20 χρόνια διακυβέρνησης.2507256

Νωρίτερα χθες, ο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα υπέβαλε την παραίτησή του στο Συνταγματικό Συμβούλιο της χώρας. Το τελευταίο, πρέπει τώρα να συγκληθεί και να συζητήσει αναφορικά με το αίτημα της παραίτησης του προέδρου.

Το τηλεοπτικό κανάλι Ennahar μεταδίδει βίντεο από το Αλγέρι, όπου οι πολίτες συγκεντρώθηκαν κρατώντας τις εθνικές σημαίες της Αλγερίας.

«Περιμέναμε πολύ καιρό για αυτό, θεωρούμε το συγκεκριμένο γεγονός μια μεγάλη νίκη για τον λαό», δήλωσε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο Sputnik κάτοικος της αλγερινής πρωτεύουσας.imagew-4.aspx

Η Αλγερία είχε συγκλονιστεί το προηγούμενο διάστημα από ένα κύμα αντικυβερνητικών διαμαρτυριών, που προκλήθηκε από τα σχέδια του Μπουτεφλίκα να επιδιώξει μια πέμπτη προεδρική θητεία, επιθυμία που έκανε γνωστή από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Εντούτοις, στις 11 Μαρτίου, ο Μπουτεφλίκα ανακοίνωσε πως τελικώς δεν θα θέσει υποψηφιότητα για μία νέα θητεία και ανέβαλε την ψηφοφορία, αρχικά προγραμματισμένη για τις 18 Απριλίου. Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν, με τους πολίτες της χώρας να ζητούν άμεσες αλλαγές.