Βουλγαρία:Οργή γονιών με τις αιτήσεις που αναγράφουν «γονέας Α» και «γονέας Β»

Η αίτηση εγγραφής στην πρώτη τάξη του σχολείου προκάλεσε 225709τη δυσαρέσκεια πολλών παντρεμένων ζευγαριών από την περιοχή του Μπουργκάς που πρόκειται να στείλουν τα παιδιά τους να φοιτήσουν φέτος.

Σύμφωνα με το Bulgarian On Air, στην αίτηση, αντί για «μητέρα» και «πατέρας», οι γονείς αντίκρισαν τα πεδία «γονέας Α» και «γονέας Β».

Μετά την εμφάνιση της αίτησης στο Διαδίκτυο, πολλοί ήταν αυτοί που δήλωσαν ότι δεν θέλουν να αντιμετωπίζονται «ως πλάσματα χωρίς φύλο».

Επίσης, ορισμένοι εξέφρασαν την άποψη ότι η ιδεολογία των φύλων επιβάλλεται στην κοινωνία.

«Γονέας 1», «γονέας 2»… «μητέρα» και «πατέρας» (…), αυτές είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούν τα παιδιά. Εξάλλου, δεν σας αποκαλούν «Γονείς!», Λένε «μαμά» ή «μπαμπά», ανέφερε ένας από τους αγανακτισμένους γονείς.

Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που δεν πληγώθηκαν από αυτούς τους προσδιορισμούς,

Σύμφωνα με την Κριστίνα Μποζινόβα, το έντυπο υπήρχε το 2016, όταν έγραψε το παιδί της στον παιδικό σταθμό και «δεν υπάρχει λόγος για υστερία». Ανέφερε επίσης ότι στα παλιά σχολικά ημερολόγια, οι γονείς δεν αναφέροντας ως «μητέρα» και «πατέρας», αλλά ως «γονείς».

«Λοιπόν, δε νομίζω ότι υπάρχουν στερεότυπα που αφορούν το φύλο», κατέληξε η Κριστίνα.

Όπως έγινε γνωστό, μετά την αντίδραση πολλών γονέων στον ιστότοπο της κοινότητας του Μπουργκάς, τα πεδία «γονέας Α» και «γονέας Β» άλλαξαν στα κλασσικά «μητέρα» και «πατέρα».

Η αρμόδια διοίκηση εξήγησε επίσης ότι, κατά πάσα πιθανότητα, παρουσιάστηκε ένα τεχνικό σφάλμα, λόγω του οποίοι η αίτηση αντιγράφηκε αυτόματα από άλλα ηλεκτρονικά συστήματα.